De Veentjes

Eigenijk lag er een reisje naar Hurecourt in Frankrijk in het verschiet,  maar helaas kon dat niet doorgaan. Monique had een prima alternatief gevonden in IJhorst voor het Hemelvaart weekend.

Dinsdag 11 mei 2021. De hele dag proberen we contact te leggen  met IJhorst, want we willen eigenlijk vanavond al arriveren. De hele dag lijkt het niet te lukken, maar aangezien opgeven geen optie is, krijgen we omstreeks zes uur groen licht. Krap twee uur later arriveren we op camping de Veentjes.

Na welkom geheten te zijn,  zetten we onze tent op op een prachtig plekje aan het vennetje. Ervaren als we zijn, duurt dat niet bijster lang en voor we het weten zijn we geïnstalleerd.

We genieten van het avondzonnetje en een biertje en we schieten niet al te laat de tent in om te ervaren hoe warm onze nieuwe slaapzak is.

Woensdag 12 mei 2021. De dag begint goed, we hebben geen last gehad van enige koude en we worden de tent uit gekwetterd door de vogeltjes die fluiten. Als we opstaan zijn de bestelde broodjes al bezorgd, goede service hier! Monique is iets sneller en zet zowaar een kop koffie voor me. Dat is pas topservice!

De zon schijnt al lekker als we besluiten te gaan wandelen op het Plankenpad in Dwingeloo. Na 300 meter worden we afgeleid en missen we gelijk een afslag,  maar dat hindert niet, want na een kleine correctie lopen we weer goed. De route brengt ons door de bossen naar het Dwingeloërveld. Een mooi gebied met bossen, heide en leuke slootjes.

Halverwege de route beginnen de planken. We lopen erover en passeren het moerasachtige gebied vol met vrolijke kikkers.

We volgen het pad verder en worden verrast door een adder! Oppassen geblazen, want die zijn giftig! We kijken aandachtig en genieten van  het serpent.

Na de wandeling drinken we nog een frisse bij het boscafe en dan rijden we terug richting de camping. Joost en Riet (een enkeling kent haar als Esther) zouden er met een half uurtje zijn. Na nog even de supermarkt bezocht te hebben arriveren we op de camping. Nog geen teken van Joost en of Riet. Dezelfde afstand afleggen, kan dus ook langer duren als ze binnendoor rijdt. Uiteindelijk arriveren  ze toch en mogen ze hun tent opzetten bij ons op de plek. De eerste poging mislukt,  maar de tweede levert een prima resultaat op.

Dank voor de foto Joost!

Als alles geïnstalleerd is, drinken we een alcoholvrij drankje van 5.0%. Na wat gezelligheid in de zon fietsen Monique en ik naar De Wijk om zonnebrand te halen en een ijsje te doen.

Op de terugweg stoppen we bij Geit & Wij. Een kleine weide met baby geitjes. Superlief natuurlijk!

Terug op de camping is het tijd voor de borrel, bbq en ander avondlijk vertier. Er verschijnen wat nieuwe campinggasten, maar helaas weten die alles zonder discussie op te zetten. Zo sluit je de dag toch bijna af met een kleine teleurstelling. Gelukkig smaakt het bier prima en is het reuze gezellig!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder