Genieten in Overijssel

Jezus wat maakt die rits bij Joost een herrie! Klaarwakker lig ik in mijn tent, en het is pas half vijf of zo. Leuk zo’n de Waard, maar daar zouden ze wel iets aan mogen doen.

Donderdag 14 met 2021. Het belooft een mooie dag te worden. De verse broodjes zijn nog warm en de koffie smaakt naar meer! Combineer dat met een zonnetje en je hebt een beeld van ons ontbijt.

Na het ontbijt bereiden we ons rustig voor op een fietstochtje. We korten de geplande 73KM iets in, want Monique is niet topfit. Het worden er 52 en we starten vanaf de camping richting De Wijk. Al gauw spotten we een Ooievaar. De eerste van de velen die vandaag zullen volgen.

Na De Wijk slaan we af om langs de Hoogeveensche Vaart te gaan fietsen. Het is een mooi pad waar we ook diverse ooievaars passeren. Het lijkt wel een plaag.

Na ongeveer 10 à 15 km langs deze vaart gefietst te hebben, schieten we een weg in die ons via het bos naar Zuid Wolde brengt. Het is net 12:00 uur, dus lunch is mogelijk! Deze vinden we bij de Huuskamer. Het terras is nog redelijk leeg, maar de uitbater is flink druk met gasten die niet gereserveerd hebben. Iedere keer moet hij tellen hoeveel tafels er nog vrij zijn om vervolgens je het gevoel te geven dat je de laatste tafel krijgt. De lunch is prima, en twaalfuurtje voor Monique, gehaktbrood voor mij.

We fietsen verder en komen in boerengebied. We rijden over een leuke klinkerweg richting Dedemsvaart.

Dedemsvaart ziet er leuk uit, maar valt wat tegen. Veel kansloze units die denken dat de dorpsstraat een racebaan is. Dat fietst niet heel ontspannen. We vervolgen onze route richting Balkbrug om daar rechtsaf te slaan om langs de Reest terug te fietsen naar de camping. Ook hier spotten we weer talloze ooievaars.

Het laatste stukje van de route begint zijn tol te eisen voor Monique, maar met een hand in de rug fietsen we vrolijk naar de camping waar Joost en Riet inmiddels heerlijk zitten te luieren in hun stoelen.

Aangezien we voor vanavond een BBQ gepland hebben, spring in even snel de auto in om proviand te halen. De coop is open en goed gevuld met alles wat een man nodig heeft. Vlees en bier!

De middag verloopt rustig met een drankje, een zonnetje, een boekje of Donald Duck en wat voorbij scharrelende kippen.

Ook de BBQ verloopt rustig, er vinden geen noemenswaardige kalamiteiten plaats en we genieten in alle vrijheid van het prachtige en gezellige leven.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder