Rustig dagje aan zee

Vandaag is het een rustdag. Even wennen aan de warmte en het Spaanse leven.

Zaterdag 25 september 2021. De dag begint lekker! Midden in de nacht begint de bovenbuuv te gillen. Niet een beetje, maar een boel. We proberen er maar doorheen te slapen.

Als we echt wakker zijn, lopen we naar de broodjeszaak aan de boulevard voor een ontbijtje. Tostada tomato y jamon, zumo de naranja y espresso. Monique spreekt het allemaal vloeiend uit. Na het ontbijt flaneren we over de boulevard.

Een mond vol, maar wel lekker.

We lopen terug naar ons appartement via de Tedi, waar we katoenen masks kopen. Ook volgen we het verhaal van Swimmy als we het pad naar boven nemen. Bij het appartement springen we het zwembad in. Heerlijk, even afkoelen.

Swimmy

Na het zwemmen is het tijd voor de lunch. Naat heeft zin in sushi, wat voor ons geen probleem is. We smikkelen en smullen en hebben veel plezier. Na de sushi doen we een spelletje met dobbelstenen.

Ik voor het zwembad

’s Middags, als Campello ligt te rusten, lopen we naar het strand. We rennen de zee in. Al snel blijkt de stroming fors te zijn en drijven we een stukje af. Niets aan het handje natuurlijk, want zwemmen kunnen we wel.

Ik in de zee

Na het zwemmen gaan we voor een ijsje. Het wordt een aarbei milkshake en een coupe alicante bij Pinnochio. Jummie!

Ik en Monique met ijs

Van zo’n ijsje krijgen we dorst, dus we strijken neer bij Bernies. Ik neem een cider, Monique een cocktail.

Ik met cider

Na twee cidertjes lopen we terug naar het appartement. We spotten nog wat eekhoorns.

Eekhoorns, geen eenhoorns

In het appartement aangekomen douchen we en rusten we wat uit. Naat en Adrie komen op bezoek en we doen een spelletje Yahtzee. Inderdaad ook met dobbelstenen. Tegen achten lopen we voor de derde keer naar de boulevard. Het is etenstijd, en Brel heeft nog wel een plekje. Het wordt een overdadige maaltijd.

Cava rosada vooraf
Foie and nougat
Ceviche
Egg, sardines and señora
Squid brioche
Cod with nougat sauce
Mussels al Brel
Lemon cake

Ja, soms zeggen plaatjes meer dan woorden. Met maximale stretch op de buik waggelen we terug. We zijn voldaan van dit overdadige feest. Morgen weer een dag.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder