Op naar Alicante!

Wat mensen toch al doen om vernoemd te worden in mijn memoires. Ze reizen er zelfs voor af naar Alicante. Maar ja we kennen het gezegde: wie vraagt wordt overgeslaagt.

Vrijdag 14 oktober 2022. De dag begint vandaag zonder ontbijt. We gaan namelijk direct naar het door Miguel aangeraden strandje op twintig minuten van ons appartement. Na nog een korte knuffel met de waakhond rijden we naar Playa del Lastre. Dit is een zwart strand en er is buiten de Guardia Civil geen hond te bekennen!

Playa del Lastre

Na een tip van mijn goede vriendin Angela rijden we door naar Paseo en San Pedro Del Pinatar. Hier zouden we flamingo’s kunnen zien. We stoppen eerst bij de minst vriendelijke ober van Spanje voor een ontbijt. Het kan er met moeite vanaf. Dan die leuke roze flamingo’s!

Flamingo’s kijken doe je op afstand

Terwijl we van de flamingo’s genieten nemen we ook een bescheiden modderbad. Dat kan in dit zoutwater meer kennelijk ook prima.

Lekker aanmodderen

Dan is het tijd om verder richting Alicante te rijden. We stoppen uiteraard nog wel een paar keer voor wat foto’s van de Costa Blanca.

Het is niet druk op het strand

We lunchen in Los Arenales del Sol. Hier genieten we van het dagmenu. In ons geval een paella met kreeft. Heerlijk!

Paella

Dan is het tijd voor ons laatste strandje voor we inchecken in het hotel in Alicante. Het strandje wordt uiteindelijk een mirador, maar dat mag de pret niet drukken! Bij Mirador del Faro de Santa Pola is het goed vertoeven. We krijgen een erg mooi uitzicht voor onze kiezen!

Een mooi menneke op een pad

Als we in Alicante inchecken krijgen we duidelijk de verkeerde kamer. Twee losse bedden, dat is niets als je verliefd bent. We vragen om een kamer met tweepersoonsbed en krijgen dat van die lieve meid van de receptie. Dat wordt lekker slapen vannacht!

Na een plons in het zwembad en alvast gedag gezegd te hebben tegen Ron, Sandra en Quinten (oom, tante en neef) arriveert ook de delegatie Boontjes bij het hotel om de voorbereiding van de bruiloft morgen te regelen. Ondertussen treffen we ook de familie Van Urk (tante Yvonne met aanhang). In een hele korte tijd wordt er wat afgeknuffeld en gekust.

Na het aanbrengen van wat decoratiemateriaal, het ziet er nu al super leuk uit, rijden we naar El Campello. Daar gaan we met Suus (zus), Terry en hun bloedjes uiteten. Dat is genieten van hamburgers en pizza.

Gezelligheid alom

Na het eten rijden we terug naar het hotel waar we een wijntje doen. Tot morgen! Een kleine disclaimer: dit blog kent nauwelijks censuur, dus pas op hoe je je gedraagt morgen!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder