Buiten leven in Berlijn

Plank in bed noemen ze het als je in een hotel een plank onder je matras werkt voor extra hardheid. Bij ons matras is dat niet nodig. Maar, potdorie waar ligt het lekker en wat worden we uitgerust wakker.

Zaterdag 4 december 2021. De dag begint met een wandeling langs de East Side Galary. Hier staat nog een stuk van de Berlijnse muur en deze is volledig overgenomen door diverse kunstenaars die er een galerie van hebben gemaakt.

East Side Galary

Aan het eind van de galerij bevinden we ons bij Ost Bahnhof. Hier halen we een sapje en nemen we de s-bahn naar Hackische Markt. We treffen het, er is een markt met allerhande eten. We beginnen het ontbijt met Gözleme, gevolgd door sinaasappelsap. Dan doen we Mekane, een Afrikaanse oliebol met pindasaus.

Balletje pinda

Dan schieten we de Hackische Hofe in. De moderne en geciviliseerde hofjes zijn alleraardigst, maar halen het niet bij het hofje aan de achterkant. Hier zie je de rauwe kant van Berlijn. Grappig genoeg zit hier het lokale Anne Frank museum.

De voorkant
De achterkant

Dan lopen we langzaam richting Lust Garten waar we de Berliner Dom, het Pegamon Museum en de kunstmarkt bezichtigen. Aan de overkant heeft het oude Palast der Republiek inmiddels plaats gemaakt voor een een op een replica van Sloss Charlottenburg. Hier doen we een lekker warm drankje.

Binnen het slot

Via Unter den Linden lopen we naar de Brandenburger Tor. Als we Madame Tussaud passeren zien we de kleine rode draak Ed Sheeran staan. Het zicht op Brandenburger Tor wordt verpest door een kerstboom.

Brandenburger Tor

We slaan nu linksaf en bezoeken het Denkmal fur die ermortende Juden. Dat blijft een imposant monument.

We lopen verder naar Potzdammer Platz waar we de U-baan naar Kreuzberg nemen. Bij Mockenbrucke is een kleine Noorse kerstmarkt. We mogen naar binnen met onze 2G en doen een rondje over het kleine hofje. De kerstmarkt valt wat tegen, maar het eten is prima! We beginnen met een Noorse vissoep, gevolgd door een braadworst. Dan een kefir pannenkoek en nog een warm drankje toe. Smikkelen en smullen! En dat allemaal buiten!

Noorse Kerstmarkt

Dan is het tijd voor de Kurfurstendamm. We nemen de u-bahn er naartoe. Aangekomen beginnen we bij de Kaiser Wilhelm Gedachtnis Kirche. Hier is toevallig een kerstmarkt. Die hadden we nog niet gehad! Monique vindt het prachtig en scoort zowaar een leuk souvenir. Iets met glitters.

Kerstmarkt

We lopen een stukje over de Kurfürstendamm maar voor bijna alle leuke winkels staat een rij om binnen te komen. We slaan de Lego Store en KaDeWe maar over.

KaDeWe

Op naar Mitte! De rest van de dag staat in het teken van drinken en eten. Onze eerste halte is Brewdog. Als grootaandeelhouder moet ik toch even mijn eigen bier drinken. Het is genieten van o.a. Mellow Laser Quest. Zelfs voor Monique is er iets lekkers.

De keuze is reuze

Dan gaan we verder naar Prenzlauerberg. Een lastige locatie want we nemen de verkeerde s-bahn. Maar als we er zijn stoppen we eerst bij Braugier. Deze lokale brouwerij heeft prima IPA’s. Wat een feest!

Braugier

De laatste halte vandaag is Lorbeer. Onze last minute reservering is goed doorgekomen en we zijn van harte welkom. We genieten hier van een hertenstoofpot een eigen gebrouwen biertje. Ja, het is goed toeven in Berlijn!

Lekker uiteten

Dan nemen we de s-bahn weer terug naar ons hotel. De voetjes zijn er moe van. Tot morgen!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder