Verlaten pretpark en cocktails

Monique heeft iets leuks gezien op de Atlas Obscura. Een verlaten pretpark, op slechts luttele haltes van ons hotel.

Zondag 5 december 2021. We beginnen bij de bakker tegen over ons station. Even een ontbijtje nuttigen. Dan meteen door naar Spree Park. Dit is het verlaten pretpark. De weg er naartoe leidt door een bos. Het is er mooi wit van de sneeuw.

Helaas is het pretpark inmiddels geheel omheind en kun je er met geen mogelijkheid in. We besluiten er een rondje omheen te lopen. Onderweg spotten we toch wat attracties, waaronder de theekopjes en een achtbaan.

Verlaten theekopjes

Na het Spree Park nemen we de trein naar Prenzlauer Allee. Vanaf daar lopen we richting het zuiden naar het Kollwitz Platz. Onderweg stoppen we voor een warm drankje. Inmiddels is de route ook weer iets aangepast en we staan niet veel later in de Kulturbrauerei. Hier bevindt zich ook weer een kerstmarkt. Helaas is deze nog niet open.

Nog niet open

We passen het plan weer aan en lopen naar Bernauerstrasse. We beginnen met de flohmarkt am Mauerpark. We lopen een rondje en eten een bretzel. Dan gaan we verder de Bernauerstrasse in waar nog een gedenkplaats zit aan de Berlijnse Muur.

Zo liep de muur

Met vermoeide beentjes is het legitiem om met de tram terug te gaan naar de Kulturbrauerei. De kerstmarkt is nu open en we worden getrakteerd op warm kersenbier, een elandworst en warme cider. Wat een verwennerij!

Jummie, warm kersenbier

Na deze lunch besluiten weer nog even naar Nicolai Viertel net achter Alexanderplatz te gaan. Het valt als vanouds wat tegen. Dan pakken we de s-bahn terug naar ons hotel om even uit te rusten. We hebben een bofje, want station Warschauerstrasse heeft zowaar een Curry36 😋.

Nicolai Viertel

Na een uurtje ontspanning is het tijd om terug te gaan naar Alexanderplatz. Het is tijd voor de Berliner Weihnachtzeit. We doen een rondje over de kerstmarkt en nuttigen wat amandelballetjes.

Kerstmarkt en Neptunus

Dan besluiten we dat het tijd wordt voor cocktails. En waar kun je dat beter doen dan bij Vincent? Nou we wisten het nog niet, maar Google maps is een prima bron van informatie. We nemen de metro naar Oranienburger Tor om vanaf daar bij Pianobars Vincent te belanden. We nemen allebei een tweetal lekkere drankjes.

Drankjes van Vincent

Dan is het tijd om naar Crackers te gaan. Dit zou zomaar een van de meest hippe plekken van Berlijn kunnen zijn. De ingang ziet er zo uit.

Crackers

Binnen loop je door een gang om via de keuken in het restaurant te komen. Ik denk dat wij of niet hip genoeg zijn, of te nuchter om dit concept te snappen. De kaart valt wat tegen, dus houden we het bij een hoofdgerecht en een cocktail. De cocktail is heerlijk! De hoofdgerechten (eend en spruiten) zijn niet fantastisch. Het dessert (cheesecake) is lekker. De bediening is ruk. De gasten zijn of hip (dan krijg je aandacht) of sip (die worden genegeerd). Al met al een bijzondere ervaring, maar wel eens en nooit weer.

De eend ziet er prima uit op de foto

Als we buiten komen zien we twee mensen staan die net voor ons vertrokken. Die hadden een authentieke ‘wat is ons net overkomen’ blik in hun ogen. We lachen erom en besluiten nog een drankje te doen bij Vincent. De dame achter de bar daar snapt het namelijk wel. Proost!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder