Lampjes in Berlijn

Ja ja, er is dit najaar toch nog iets wat doorgaat! We mogen en kunnen naar Berlijn. Wat een feest, dat wordt een weekendje ‘een soort van normaal’ leven.

Vrijdag 3 december 2021. We staan lekker vroeg op en rijden in één ruk naar Berlijn. Nou ja, af en toe wordt er even gestopt om de beentjes te strekken en de rust te pakken. Omstreeks 13:00 uur staan we voor het Plus Hotel aan Warschauer Platz.

We kunnen helaas nog niet inchecken, maar mogen wel vast de auto parkeren op hun parkeerterrein. Fijn! Aangezien het lunchtijd is schieten we de U-Bahn naar Mehringdamm. Op huisnummer 36 moeten we zijn. Curry 36, puur cult!

Een klassieker, de Curry36 worst

Na de worst is het tijd voor een drankje. Dit doen we bij Café Atlantic aan de iets verderop gelegen Bergmannstrasse. Dit café ziet er nog exact hetzelfde uit als de eerste keer dat ik hier kwam.

Café Atlantic

Nu wordt het tijd voor wat toeristisch gedrag. We lopen naar Viktoriapark waar we even genieten van het uitzicht over Berlijn. Via de Grossbeerenstraat lopen we richting Mitte. Toevalligerwijs pakken we zo meteen Checkpoint Charlie mee.

Checkpoint Charlie van de kant die je normaal nooit ziet

We lopen verder en stuiten bij de Gendarmenmarkt op onze eerste kerstmarkt. Een eurootje entree en 2G controle is het wel waard. We lopen een rondje, kopen wat leuke porseleinen bloempjes en gaan voor een hapje (kwarkballen en kaasballen) en drankje (gluhwijn en sinas). Puur genieten dit!

Kerstmarkt

Het begint inmiddels tijd te worden om terug te gaan naar het hotel om in te checken. Hiervoor gebruiken we de U en S-bahn, scheelt weer lopen.

Het hotel is prima en netjes, maar geen plek om lang te blijven. Daarom besluiten we vast richting de Botanische Tuin te gaan. Dit ligt best een eindje verderop, maar daar hebben we straks een activiteit.

Uiteraard moet er vooraf nog even gegeten worden. Monique heeft een Vietnamees gevonden, Bao heet hij. We kunnen nog een tafeltje krijgen en genieten van loempia’s, summer rolls, pho en iets buitengewoon lekkers met eend. De dame die ons bediend spreekt zelfs Nederlands. Dat is gewoon makkelijk.

Na het eten moet ik even uitbuiken. Dat leidt tot een wandeling om de Botanische Tuin en een zoektocht naar de ingang van Winter Garten Berlin. Na bijna een volledige ronde om het terrein vinden we de ingang. We laten onze 2G passen en toegangskaartjes zien en lopen naar binnen. We volgen de route en worden getrakteerd op miljoenen lichtjes. Ondanks de kou genieten we volop.

Lampjes!

Aan het eind van de wandeling door het park nemen we nog een gluhwijn en dan is het tijd om terug naar het hotel te gaan. Dat blijkt een flinke tocht. Eerst een klein half uur wandelen, dan nog met de S-Bahn en dan nog een klein stukje lopen. Dat kleine stukje leidt ons door een tunneltje waar een heuse rave plaats vindt. Prachtig!

Rave time!

Moe, maar voldaan vallen we in slaap.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder