Kleine Klusjes

Ondanks dat het huis nu steeds verder ingericht wordt, is het dde tijd van de kleine klusjes en afwerking. Denk aan plinten, dorpels, schilderwerk, etc, etc. Soms leuk, soms vervelend, maar het moet gebeuren!

Medio juni 2023. Met de bank op komst moeten we natuurlijk wel zorgen dat de plint achter de bank keurig vast zit en afgelakt is. Uiteraard doe ik zulks met veel plezier. Nadat de boel in verstek gezaagd is kunnen we ze monteren, afkitten en aflakken. Dit doe ik net zo lang tot de montage kit op is. Daarmee kom ik tot de zithoek in de woonkamer en de eethoek in de eetkamer.

Eetkamer

Donderdag 22 juni 2023. Vandaag komt de tegelzetter om de keukenwand af te maken. Gert Jan maakt er weer iets moois van! We besluiten samen dat ik de vloer in de keukenkast wel zelf kan doen, dus daar gaat eerdaags ook wat liefde naar toe. Inmiddels is de lak op de plinten ook goed droog en kunnen we de eetkamer vast inrichten. De tafel en stoelen worden op hun plek gezet en de lampen en schilderijen worden opgehangen.

Sjieke tegeltjes in spek vorm

Eind juni 2023. Een ander klusje op de lijst is het inkorten van wat binnendeuren. Ook dit is een mooie activiteit! Even meten wat er afmoet, de decoupeerzaag er langs af halen en terug hangen. Helaas vind de kelderdeur dat minder mooi. Hij geeft weerstand en sloopt het decoupeerzaagje. Gelukkig hebben we ook grof geschut met de reciprozaag en geeft de deur zich gewonnen. Plintje eronder voor de afwerking en ook deze is weer klaar voor een schilderbeurt.

Als ik met een zak egaline aan de slag ga, blijkt ook dit kinderwerk! Even aanmaken, dan uitgieten en het verdeelt zich lekker over de vloer. Ik haal zoveel als mogelijk de luchtbellen eruit en laat het drogen. Nu is de vloer van de kast ook klaar voor de afwerking! Ook het voegen van de het tegelwerk onder de haard is een peuleschil. Aanmaken, uitsmeren, schoonmaken en klaar!

Egaliseren kun je leren

Woensdag 28 en donderdag 29 juli 2023. Ons bankstel en de maatwerk kast worden geleverd. Op woensdag wordt de bank neergezet en kunnen we eindelijk weer languit voor de TV hangen. Op onderdag komen de mannen van Boys With Wood. Ze zijn er een tijdje druk mee, maar het resultaat is fantastisch! Wat een sexy kast is het geworden! Misschien nog wel mooier dan verwacht!

Sexy kast

Zondag 2 juli 2023. Omdat we inmiddels weer binnen wonen moeten ze zorgen dat Charlie en Gizmo ook hun afsluitbare ruimtes hebben. Voor Gizmo is dat de bijkeuken en voor Charlie de keuken. Om die laatste te kunnen afsluiten hebben we een schuifdeur aangeschaft. Vandaag gaan we die ophangen. Ondanks dat het allemaal spannend lijkt, valt ook dit erg mee. Even goed opmeten, een aantal gaten waterpas boren en de boel monteren. Nog voor de lunch zijn we klaar! Vlak voor een heerlijke door Vesters verzorgde lunch in de Daalgaard hangen we nog een lamp op in de woonkamer.

Deur met pup

Begin juli 2023.Het is weer de tijd van de kleine klusjes tussendoor. Zo komen er bijvoorbeeld enkele dorpels onder de deuren tot stand. En hangen nog enkele lampen op. Ook leer ik dat vloertegels van 60×60 cm zetten nog best een klusje is. Zeker in een kleine ruimte met geen plek voor fouten aangezien ik exact genoeg tegels heb. Bij het slijpen van de laatste gaat het dan ook mis. Helaas worden het dan ookgeen tegels in de keukenkast. Gelukkig ben ik inmiddels wel een meester in het leggen van bamboe, iets wat er ook zeker niet misstaat.

Half juli 2023. De kleine klusjes blijven maar komen, zo krijgen we een droogloopmat in de hal. Ook wordt de haard op zijn plek gezet. Dat ziet er toch gezellig uit! Ondertussen zoeken we ook naar een oplossing voor onze trap. Het ding is lelijk en verdiend een goede opknapbeurt, maar niet ten koste van alles. De prijsindicaties voor een traprenovatie met overzettreden lopen in de prijsrange van 1500 euro (doe het zelf) via 5000 euro (laat het doen) naar 10000 euro (krijg gouden randjes). We vinden dat wat te gortig worden. Het volgende idee was een traploper. Ook prijzig, maar wel leuk! Al geeft de man van de lokale stofferingswinkel het advies het toch niet te doen. Met 75 cm is onze trap erg smal, een loper zou wat ielig ogen. Kortom, we weten nog niet wat het wordt. Tapijt of toch niets. De tijd gaat het leren.

Gezellig

Zondag 23 Juli 2023. Ook het schilderwerk gaat gestaag verder. Af en toe een kozijn, af en toe een deur en altijd met frisse tegenzin en een soort van perfectie. In de woonkamer hangen we ons inmiddels customized plantenrek op. Ja, het begint echt ergens op te lijken! Oh en op de vraag ‘hoe staat het met de verbouwing?’ zeggen we tegenwoordig dat deze is afgerond! Okay, we hebben nog een flinke lijst met restpunten, maar we hebben in ieder geval weer tijd voor een feestje op zijn tijd!

We kunnen weer feesten 🥳

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder