Westenwind

Zaterdag 19 augustus. De enige tafel op de camping deel ik met Otto en Marijn. Een hippiestel uit Arnhem. Mooi volk! De ouders van Otto voegen zich bij ons en het is uiterst gezellig. Ik krijg een wolkentoetje aangeboden, maar dat had ik beter kunnen weigeren. ?

Zondag 20 augustus. De regen tikt weer tegen het tentdoek aan. Wat een heerlijk geluid is dat! Rond zessen wordt het droog en sta ik op. Eerst loop ik een rondje door het bos op zoek maar een goede boom.

Na de boel ingeladen te hebben vertrek ik klokslag half negen. De route rijdt het bos uit richting Ede. Nadat ik door Ede ben gevlogen volg ik een tijdje een uiterst saaie weg langs het spoor. Gelukkig houdt dit bij Veenendaal De Klomp op.

Ik passeer het schitterende Renswoude en stop even bij het lokale kasteel. Prachtig!

Net voorbij het kasteel hoor ik de kerkklokken luiden. Precies op de tijd voor het zondagsgebed. Ik rij snel door. Niet omdat het moet, maar dat ik het wil.

Ik passeer Woudenberg en vlak hier achter ligt het Henschotermeer waar ik een korte pauze neem. Mooi moment voor een banaan!

Ik vervolg mij weg over wederom de Utrechtse Heuvelrug en rij door een schitterend bos richting Soesterberg. De militaire basis hier maakt het wat minder gezellig, maar dat gaat de pret niet drukken.

Na Soesterberg volgt Bilthoven. Daar nuttig ik koffie met appelgebak. In de zeer mooie Gooi en Vechtstreek passeer ik een stukje heide. Het is opvallend druk, maar wel een aanrader.

Als de westenwind sterker gaat waaien, sla ik bij Hilversum linksaf richting Loosdrechtse Plassen. Een groepje wielrenners passeert me en ik besluit een stukje aan te haken. Het tempo gaat van 20 km/u naar 30 km/u. Ik hou het vol tot we een brug oprijden. De bepakking breekt me op. Een oudere man kan er wel smakelijk om lachen en wenst me een goede verdere rit toe.

Bij Vinkeveen volg ik de A2 een stukje. Even tussen de geluidswal en een bos in. Geen wind, fijn!

Dan is het weer tijd voor het laatste stuk van 25 km in westelijke richting. Het begint bij Abcoude, via kale vlakten langs Ouderkerk aan de Amstel, Amstelveen en Badhoevedorp arriveer ik in Haarlem. Nog zes kilometer stoempen en dan zit het er weer op.

In totaal weer een mooie tocht van 112.1 KM in de beentjes

Nu twee weekenden gefietst en dat bevalt prima. Ik ontmoet leuke mensen, zie mooie en minder mooie stukken Nederland en kom tot rust. Op naar de volgende tocht!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder