Een lekker grotje

Maandag 2 juli 2019. Vandaag is het tijd om te verkassen. Bijtijds zeggen we Yannis gedag en rijden Drama uit. De eerste stop is de supermarkt. Tijd om ontbijt, water en snacks te halen. We rijden door naar Philippi. Dit is een stukje Unesco werelderfgoed, maar aangezien zulks niet op een lege maag kan, ontbijten we eerst.We betalen de zes euro entree en lopen het terrein op. We trekken een sprintje om voor de buslading Chineze personen het amfitheater in te kunnen. Gelukt! Een toeristvrije foto als gevolg, want de Chinezen waren de enige bezoekers.Nadat we op alle foto’s van de Chinezen staan lopen we door verder het terrein op. Hier blijkt iets groter dan verwacht. Zo is er de acropolis, het forum, het octagon en diverse andere ruïnes uit de Griekse en Romeinse tijd.

Na een uurtje rondgekeken te hebben zien we door de stenen de ruïne niet meer en vertrekken we. De volgende bestemming, de grot van Alistratis ligt een uurtje verderop. Met haperende radio en veel Grieks getokkel arriveren we ook hier. Wederom geen kip te zien. Bij de kassa blijkt er net een groepje te zijn vertrokken. We mogen wel mee. Dat scheelt een half uur wachten. De grot is bijzonder mooi. De stalagmieten en stalagtieten vliegen je om de oren. Erg bijzonder is dat de gids alles in het Grieks vertelt. Als een medebezoeker dat voor ons vertaalt, begint de gids het toch in het Engels te vertellen. Erg grappig. Foto’s mochten niet, maar de boefjes zijn op pad.

Na de grot, die een lekkere 18 graden kent, gaan we buiten de 30+ weer in. We rijden nu naar ons volgende AirBnB adres is Neo Marmaris. Onderweg eten we wat bij Panagiotis en zien we Mount Athos liggen in de verte.In Neo Marmaris aangekomen liggen we al snel in de zee. Onze kamer ligt hier niet voor niets 2 meter vandaan.Na het strand lopen weer het dorpje in om wat Griekse yoghurt voor het ontbijt te halen. Daarna doen we een drankje op het balkon.We besluiten de dag bij Haris. Een zeer aan te bevelen lokale taveerne. Niet toeristisch aan het strand, maar dertig meter er vanaf. De ober is uiterst vriendelijk en vraagt hoe we het gevonden hebben. We bestellen tomaten uit de tuin, aubergine met feta, garnalen en sardines. Het eten is briljant lekker en Haris zelf komt nog even een praatje maken. Topavond!

Na het eten lopen we terug naar onze kamer en pakken de ondergaande zon mee.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Een lekker grotje”

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder