KWF 1/4 Naar de Cokse Heide

Vrijdag 21 augustus 2020. Het is 12:30 uur en we fietsen de straat uit. Dag stad, hallo bos! Zo fijn om direct het koele bos in te kunnen schieten. We fietsen vandaag in zuidelijke richting naar De Cokse Heide bij Afferden.

De route begint dus in de bossen van Heumensoord. We passeren zweefvliegveld Malden en slaan linksaf een bospad in richting Groesbeek.

Tussen Groesbeek en Kranenburg volgen we een tijdje het pad naast de Draisine, de fietstrein. Er zijn veel toeristen die de tocht over het spoor wagen. Gelukkig fietsen wij er ontspannen naast.

Na Kranenburg volgt een tocht door Frasselt, een niet bijster interessant dorpje. Dan volgt een mooier stuk. Nu door het Reichswald. We volgen de weg tot aan Kessel.

Dan volgt een stuk door het boerenland. Er staat een forse tegenwind, maar we ploeteren voort. Bij het Duits Lijntje, een oude spoorlijn tussen Boxtel tot Wesel, steken we de grens weer over.

Niet veel later genieten we van een koel drankje. Het drankje wordt 5km later alweer opgevolgd door een klein huisgemaakt boerenijsje. We eten het op het erf tussen de koeien.

Na het ijsje volgen de laatste, en mooiste, kilometers van de route. We rijden de Maasduinen in en passeren een mooi heideveld, geiten, Schotse Hooglanders en schapen. Prachtig allemaal! Het fietst niet heel makkelijk, maar het is het afzien waard.

En dan, een kleine veertig kilometer na de start staan we op de camping. Geroutineerd zetten we de tent op. Na een verfrissende douche schieten we Afferden in voor boodschappen en een drankje in het Bos Café.

Terug op de camping is het tijd voor eten, de afwas en een wandelingetje door de bossen. Wat is het leven toch fijn als je in alle gezondheid kan genieten. Om daar bij stil te staan fiets ik dit weekend om geld op te halen voor het KWF. Doneren mag en wordt gewaardeerd.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder