Het begin van een lang paasweekend

Het kampeerseizoen is weer begonnen en het paasweekend is voor ons de aftrap. We starten op de Cokse Heide in Afferden.

Vrijdag 2 april 2021. Het is half een als we met de auto vertrekken richting Afferden, waar we na een half uurtje al arriveren. Op de camping zetten we vlotjes het twee persoonsdeel van de Krooneend op. Pracht ding is het! Zeker nu hij staat op de mooiste plek van de camping.

Als de tent is ingericht en we een half uurtje hebben ontspannen, is het tijd voor een wandeling. We gaan voor de rode, maar na 25 meter wordt het de blauwe. De route toont ons een mooi deel van de Maasduinen en omliggende vennen en bossen. Een deel hadden we vorig jaar natuurlijk al gezien, maar lang niet alles.

Na acht kilometer komen we terug bij de camping. Tijd voor een drankje! Ondertussen is de buurman ook gearriveerd en die wil weten of hij fikkie mag stoken. Nee, blijkt het antwoord van de boswachter. De buurman begint wat te ijsberen en na een ruim kwartier zet hij zijn tent op. Als het ding staat, begint hij weer af te breken. Zijn vrienden hebben een andere camping geboekt, hij moet verkassen. Duur plekje zo! Voor ons een goede zaak, geen buren en dus meer rust.

Langzamerhand begint de camping vol te stromen. We zien campertjes langzaam op en neer rijden op zoek naar een plek die waterpas is. Een enkeling stoeit met de luifel terwijl een ander zijn lampenkap uitstalt. Puur genot dat kamperen.

Dan is het etenstijd. Vandaag aardappel-prei soep. Prima voor een frisse dag als vandaag. Dan steken we de kaars aan en genieten van elkaars gezelligheid. Morgen weer een dag!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder