Een, twee, Drie

Vrijdag 28 augustus 2020. Na het werk racen we naar Ermelo om ons bij Joost te voegen op camping Drie. Iets na vieren arriveren we en nog voor vijf uur staat onze tentenkamp er mooi bij. Jaja, tentenkamp. Charlie is mee en heeft haar eigen tent.

Zodra de boel staat en het bier geopend is, begint het te regenen. Gelukkig zitten we droog en kan het ons niet raken. Tegen etenstijd is het weer droog, zodat we heerlijk naar het naastgelegen boscafe kunnen lopen. We krijgen twee tafeltjes naar elkaar en genieten van de maaltijd.

Ook de terugweg is droog en na een afzakkertje is het bedtijd.

Zaterdag 29 augustus 2020. De dag begint wat brak. Maar dat hindert niet, want na het ontbijt is het tijd voor een wandeling over de Ermeloose Heide. We hebben geluk want de zon breekt net door. We lopen het Romeinse Marspad en worden omringt met paarse vlaktes. Charlie vindt het maar wat leuk en rent de hele wandeling als een dolle. Na ruim 4km zit het er weer op.

Dan op naar Ermelo. De lunch nuttigen we bij de Hazeburg. Prima tent, met een bescheiden keuze aan biertjes. Er staan er naar eigen zeggen 3000 op de kaart. Handig als je naast je café ook nog je eigen speciaalbierwinkeltje hebt.

Ook het winkeltje wordt even bezocht. De rij om binnen te komen valt mee en na een half uurtje struinen komen we met een mandje vol drankjes weer buiten. Terug naar de camping!

Inmiddels is het weer gaan regenen en zitten we onder de tent te genieten van een klein licht alcoholische versnapering. Het klaart weer vlotjes op wat ons een wandeling naar het Solse Gat oplevert. We lopen door het bos van de dansende bomen en genieten van de natuur. Het Solse Gat ziet er ook nog prima uit!

Terug op de camping zetten we onze zetels in de zon en relaxen we wat. Als de zon achter de bomen verdwijnt, wordt het tijd voor de alternatieve bbq. De grillplaat van Joost levert prima werk af en we smikkelen en smullen van onze lekkernijen. Monique geniet van de maïskolven, Joost en Sander van de chickenwings. We tafelen nog wat na en liggen vroeg onder de wol.

Zondag 30 augustus 2020. De dag begint met een blafje van Charlie. Wij zijn wakker, zij nog niet. We staan op en doen nog een rondje om de camping. Wat een prachtig bos is dit!

Na de wandeling is het tijd voor ons ontbijt. Joost is ondertussen beginnen met de afbraak van zijn tent. Na het ontbijt doen wij hetzelfde. Vlak voor als in de auto ligt begint het toch weer te regenen. We halen alles snel binnen en gaan iets eerder (een uurtje ofzo) dan gepland naar huis. Misschien ook wel verstandiger, want de overbuurman had een feestje georganiseerd voor zijn vrienden van de kerk.

Dat was natuurlijk weer een weekend genieten! De derde week op rij en helaas voor nu even de laatste. Maar, zodra het weer het toestaat, slaan wij weer toe!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder