Toptocht! En daarna dino’s

Volgens Komoot moeten we eerst naar de dino’s, maar omwille van het weer lijkt het me verstandiger eerst een stukje te gaan fietsen. Vandaag gaan we naar de Ain.

Maandag 6 september 2021. De dag begint zonder ontbijt. We pakken onze spullen, zetten de fietsen op de auto en rijden naar Serrieres-sur-Ain. Vlak voor het dorpje stoppen we bij een dorpswinkeltje in een ander dorpje. We hebben toch ontbijt nodig. Het worden twee baguettes en een pot Nutella.

In Serrieres-sur-Ain vinden we geen geschikte parkeerplaats, waardoor we verder rijden. Een klein stukje verderop vinden we in Merpuis wel iets geschikts. Een mooie parkeerplaats aan de rivier met volop bankjes om aan te ontbijten.

Na het ontbijt beginnen we koud met een klimmetje van 15%. Monique haalt het bijna, ik helemaal. Na 2,5 kilometer beginnen we aan onze route. We fietsen door de kloof van de Ain, een flinke rivier. Het voordeel van de kloof is dat de weg redelijk vlak blijft, uiteraard wel her en der een heuvel, maar niet heel gortig.

We volgen de rivier en passeren Bolozon. Iets verder ligt de prachtige brug tussen Cize en Bolozon. Die is voor straks! Nu eerst door naar Bombois waar we beginnen aan een wandeling naar Cascade de Pisse Vache. Het is een rustig pad wat ons naar boven brengt, maar op wielrenschoenen is het niet heel prettig lopen. De waterval doet zijn naam eer aan, het lijkt inderdaad op de straal van een pissende koe.

Bij de waterval eten we een broodje en weer beneden kom ik tot de ontdekking dat ik een kapje voor mijn schoenplaatjes verloren ben. Dat is zeer spijtig.

De tocht gaat verder en we blijven de rivier volgen. We passeren het dorp Granges om uiteindelijk bij Courtouphle de Ain over te steken naar Thoirette. Precies naast de brug spotten we een restaurant. Laat het nu net tijd voor lunch zijn!

We vragen of ze nog plek hebben, wat zo blijkt te zijn. We bestellen de plat du jour, althans beide opties. Monique krijgt een goedgevulde zalmlasagna en ik een montiflette. Dat is een heerlijke aardappelschotel met kaas en worst. Wat een verwennerij voor slechts 9 euro per persoon.

Nu we op de helft van de route zijn fietsen we aan de overkant van de rivier weer terug. We passeren een kasteel, Lac de Conflans en spotten een vos. Dan slaan we een klein colletje over en rijden we direct naar de brug tussen Cize en Bolozon. Wat een prachtig bouwwerk! Op de bovenste verdieping rijden de treinen, eronder het verkeer. Ik ga zelf twee keer, prachtig!

Dan begint het laatste stuk van de route. Ditmaal volgens precies dezelfde weg als de heenreis. Het deert ons niet, wat is het hier mooi!

Op het laatst missen we een afslag, maar ook dat is geen probleem. Nu hoeven we de 15% niet naar beneden, maar wordt het een langere afdaling ook het dorpje heen.

Terug bij de auto staat een hoop.water voor ons klaar, het kwik was immers flink gestegen inmiddels. We doen de fietskleding uit en laden weer in. Nu is het tijd voor de dino’s! We rijden een paar kilometer en vervolgen het pad te voet. Voor we het weten lopen we Jurrassic Parc binnen en staan we oog in oog met 300 miljoen jaar oude voetsporen van een dino.

Inmiddels is het tijd om terug naar de camping te gaan. Onderweg vinden we nog een koekenbakker en naast koekjes heeft ze ook heerlijke taartjes.

Dan door naar de Super U in St.Amour waar we boodschappen voor de komende dagen doen. Omstreeks een uur of zes zitten we gedoucht aan een glaasje bubbels. Het leven is best okay hier in Frankrijk.

Na de bubbels is het etenstijd. Vandaag geen bbq, maar een visburger doe het zelf pakket uit de aanbiedingenbak. Prima burger en prima Griekse salade ernaast. De buurhond vindt het lekker ruiken en komt even kijken.

Dan is het weer tijd voor de avond activiteiten. Tot morgen!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder