Je zult maar vakantie hebben!

Het is weer zover, we hebben vakantie! Volledig verdiend en zeker welkom natuurlijk. In plaats van fietsen naar Luxemburg gaan we met de auto naar Frankrijk.

Zaterdag 4 september 2021. De wekker gaat vroeg, maar de biologische klok gaat eerder. Om 5:15 uur ben ik klaar wakker en om 6:00 uur staan we op. Ik gooi alles in de auto en we vertrekken om 6:45 uur. Als we Nijmegen net uitrijden komt Monique tot de conclusie dat we geen handdoeken mee hebben. Om 7:00 uur vertrekken we echt.

We rijden over de A73 en de A2 om in Elsloo nog even de auto vol te gooien. Hopelijk voor de laatste keer, maar je weet het nooit zeker. Dan door Maastricht, Luik, Luxemburg, Metz, Nancy en Dijon om in de Bresse te geraken. Onderweg spotten we een hoop: een variëteit aan roadkill, drie total-loss gepakeerde auto’s en een vos.

In de Bresse gaan we eerst naar St.Amour voor proviand om niet veel later in Petit Condal op Camping Terre Ferme te arriveren. Voor Monique de eerste keer, voor mij na zeven jaar de derde. Leuk gegeven is dat ik hier mijn fijne vrienden Joost en Nicoline heb leren kennen. Altijd leuk om die te namen nog eens te kunnen combineren.

We krijgen en rondleiding en mogen uit diverse plekken kiezen. Het wordt 10a, de officieuze plek aan de rand zonder stroom buren en met volledig zicht op de omliggende natuur. Perfect!

We zetten de tent op, drinken een Ice Rose op de verjaardag van Angela, proficiat! En genieten van het begin van de vakantie.

Na een fles drank is Monique een piefje vrolijk. We doen een rondje over de camping, waarbij ik nog een stukje vaar over het aangelegen meertje. Een jaar of acht geleden zag dat er zo uit, samen met de kleine Sprockbeer.

Terug bij de camping is het tijd voor de BBQ. We hebben de kleine komodo (varaan) bij en steken hem aan. Tijdens het opwarmen knuffelen we met de lokale schapen. Dan gaat de courgette erop, gevolgd door garnalen en worst. Wat een heerlijk leven dat kamperen.

Na het eten is het tijd voor de douche en een klein biertje toe. De 4G is hier ruk, mijn corona vaccin-chip heeft geen bereik, dus vooralsnog even geen foto’s. Tot morgen!

Update 5 september, de foto’s zijn bijgevoegd.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder