Nog even ontbijten

Na een paar cocktails moet je altijd even uitslapen. Dat gaat prima een een ‘plank in bed’ bed. Soort van uitgerust staan we weer op.

Maandag 6 december. We hebben natuurlijk nog de hele dag vrij, dus besluiten we eerst te gaan ontbijten. Dat kan prima in de buurt van het Kollwitz Platz. We nemen de metro naar Eberswalder Strasse. Als de we metro uitstappen worden we zowaar gecontroleerd. Ze willen toch weten of we niet zwart rijden en wel aan de 3G verplichtingen voldoen. Met een sticker op zak lopen we via het Kollwitz Platz naar de Wasserturm.

Kollwitz Platz
Wasserturm Prenzlauerberg

Dan gaan we op zoek naar een ontbijt. We twijfelen tussen twee. Optie 1 is de koffiebar van gisteren. Optie 2 is een bakkerij aan de overkant. Het wordt optie 2, SowohlAlsAuch. Hier bestellen we de huisspecial. Dat wordt genieten!

De broodjes liggen niet op de foto

Na het ontbijt halen we nog even twee taartjes voor thuis bij dezelfde bakker om de hoek. Daarna nemen we de metro richting Brandenburger Tor. Monique wil hem nog even zonder toeristen zien. Zoals verwacht gaat dat natuurlijk bijna niet.

Allemaal fotografen van de Brandenburger Tor

Na dit laatste toeristische moment pakken we de S-Bahn naar Warschauerstrasse waar we nog een curry worst naar binnen schuiven. Dan schieten we de Lidl in en halen we nog wat proviand voor onderweg naar huis.

Helaas zit het lekker weekendje Berlijn er weer op. Even geen lockdown. Enkel veel 2G controles, maar als je niets te verbergen hebt is dat geen probleem.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder