De afsluiting

We eindigden gisteren na de lunch met een middag zonder verplichtingen. Dat is zo gebleven.

Maandagmiddag 30 mei 2022. We beginnen met een potje Rummikub. Daar is niet veel aan. Dan doen we een potje Domino. Daar is ook niet veel aan. Dan gaan we voor een potje petanque. Dat is genieten. We krijgen nog tips van de vader van Louis. Hij blijkt penningmeester van een Franse petanque vereniging geweest te zijn.

Suffiekub

Na de spellenmiddag is het tijd voor het café. Nog een rondje dan! We hebben nog een gezellige klets en keuvelen wat af. Na de bar schuiven we aan voor Coq au Vin. We zitten bij Youp en zijn vrouw aan tafel. Youp blijkt een bekend Jazz Pianist (Harry Happel) te zijn, maar zijn brilletje en grappen doen anders vermoeden. Het is een vermakelijke avond met een prima maal.

Gezelligheid alom

Dinsdag 31 mei 2022. We gaan weer naar huis. We breken de tent af, pakken de auto in en vertrekken richting Contrexeville. Hier moeten we nog wat boodschappen doen voor de lunch. Na het tanken schieten we nog een tuincentrum in waar we een hazelnootstruik op de kop tikken. Ook blijven er wat tomatenspiralen hangen aan de handjes. Daarna stappen we in de auto om de 500 KM naar Vianen NB af te leggen.

En zo komt een lang weekend Hurecourt tot zijn einde. Een lekker weekend, wat zeker weer voor herhaling vatbaar is. En wat nou het mooiste is, is de eerste aardbei die plukrijp was.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder