Het lijkt wel een festival

Zondag 29 mei 2022. Na die heerlijke rommelmarkt hebben we nog tijd voor een middagprogramma. Dat wordt het bezoeken van de Site Gallo Romain die eerder deze week gesloten was.

Het museum blijkt tweeledig te zijn. Links hebben ze een verzameling oude landbouwwerktuigen.

Oude meuk

Rechts is het interessantere deel, het oude romeinse badhuis. Hoogtepunt is de nagenoeg intacte mozaïekvloer.

Mozaïekvloer

Na een klein half uurtje hebben we het museum van binnen en buiten gezien en is het tijd voor een drankje. Maar waar kun je zulks krijgen in deze regio? Inderdaad bij het Pepsi blik in Selles. We rijden het stukje en bij aankomst merk je een soort van herkenning bij de uitbater. We doen een lekker fris drankje.

Lekker fris drankje

Eenmaal terug op de camping begint het festivalterrein zich langzaamaan te vullen. Er komt vandaag een groep van 28 fietsers die allemaal een eigen pop-up tentje hebben. Terwijl de wielrenners binnen druppelen drinken wij een fles Clarette de Die. Als die op is verplaatsen wij ons naar het café.

Bubbels
Festivalterrein

Tegen half acht is het tijd voor het eten. We steken de BBQ aan en bakken biefstukspiezen, gevulde champignons, courgettes en andere lekkernijen. Ondertussen genieten we van de zonsondergang.

Zonsondergang

Maandag 30 mei 2022. Terwijl voor velen het lange weekend weer voorbij is, hebben wij nog een week vakantie. Okay, we gaan morgen wel terug naar huis, maar daar is ook nog genoeg te doen.

Na het ontbijt stappen we op de fiets. Vandaag gaan we voor Boucle d’Amance. Een lekker rondje wat begint in Polaincourt en al snel trakteert op een heuse col.

Na de col dalen we af naar St. Rémy om verder te gaan naar Amance. Inmiddels heeft mijn linker schoenplaatje het begeven, wat fietsen niet bijzonder prettig maakt. Continu schiet mijn voet van het pedaal. In Amance stoppen we bij de bakker, maar die heeft geen taartjes. De Proxy aan de overkant wel. Boffen wij even!

Taartjes

Na Amance rijden we verder en naarmate de tijd vordert gaat het ook steviger waaien. Monique geniet er met volle teugen van! Zeker als we bij Polaincourt linksaf kunnen slaan richting de camping. Daar blijkt dat we 50KM en 525 hoogtemeters hebben gehad. Keurig!Tevens blijkt dat ik ditzelfde rondje 7 jaar geleden ruim 1 uur sneller kon fietsen. Ach nu geniet ik meer van de omgeving en taartjes.

Nog een taartje

Na dit taartje is het tijd voor de douche. Dan lunch gevolgd door een ontspannende middag zonder activiteiten. Hoe het zich verder gaat ontpoppen kun je wellicht morgen lezen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder