De beuk erin!

Nu het asbest verwijderd is, kunnen we aan de slag met het grove werk in de slaapkamer. Dit moet eind juli klaar zijn zodat de stukadoor aan de slag kan.

Zondag 19 juni 2022. Na een dagje Pinkpop gevolgd door een korte nacht stonden om half tien de hulptroepen aan de poort. Schoonouders Fred en Marja en schoonzus Suzanne waren helemaal klaar voor wat sloopwerk. We beginnen waar we met Maggie geëindigd waren.

Slaapkamer
Logeerkamer

Fred en ik beginnen aan het grove werk. De plafondconstructie en het lage muurtje moet er in de slaapkamer aan geloven. De dames zijn team behang afstomen en beginnen in de logeerkamer.

Lekker aan de slag met behang

De sloophamer uit Frankrijk doet zijn werk goed. Na wat voorwerk met de boorhamer door Fred sla ik de muur eenvoudig aan gort. Beide teams hebben een goed tempo en na de koffiepauze wisselen we van kamer.

Na het verwijderen van het houtwerk van het plafond, blijkt het toch nodig te zijn om dat muurtje waar de dames zo lekker mee bezig zijn geweest te slopen. Een paar goede tikken en het is gebeurd.

Muurtje slopen

Na de keurig verzorgde lunch is het tijd om op te ruimen. Het zorgvuldig door het raam gegooide puin moet nog in de zak. Een lekkere work-out voor Monique en Suzanne. Marja stoomt nog wat behang weg en Fred en ik werken het gruis, stof en wat spijkers weg.

Als we dan allemaal klaar zijn met de klusjes, is het tijd om af te koelen.

Afkoelen

Terwijl we nog een borreltje ter afsluiting doen, roostert Monique spekjes met haar neefje en nichtje. Dan is het tijd om afscheid te nemen van het klusteam. Lekker gewerkt allemaal, we zijn er kei blij mee!

Slaapkamer
Logeerkamer

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder