Alle wegen leiden naar Genève

Je kunt nergens in Frankrijk rijden of er is een afrit die leidt naar Genève. Ga je van Noord naar Zuid of van West naar Oost, Genève ligt kennelijk altijd om de hoek. Nou wij laten het gewoon links, rechts, onder en boven ons liggen.

Donderdag 7 september 2023. We staan veel te vroeg op. We laten Charlie uit en beginnen met het opbreken en inladen van ons kampement. Iets na negenen verlaten we camping Terre Ferme om richting La Jonquille te rijden.

Uiteraard rijden we tolweg vrij vandaag en heeft Monique een leuke activiteit gevonden. Halverwege onze activiteit vinden we een boulangerie. We stoppen er voor een flute, amandel croissant en twee tartelletjes.

We rijden inmiddels door de Jura en nemen de afslag Arbois. Als we het dorp inrijden zeg ik tegen Monique hier om de hoek is een plein met vlaggetjes. En voila, we zien een plein met vlaggetjes. Kennelijk ben ik hier al eerder geweest. Een klein stukje verder arriveren we in een dorpje waar we de auto parkeren.

Vanaf de parkeerplaats lopen we en na 900 meter staan we bij Cascade des Tuffs. Een mooie en brede waterval.

Cascade des Tuffs

Charlie is blij met het koude water. We besluiten nog even naar de bron van de rivier te wandelen. Komoot geeft een richting aan en ik bepaal wat het pad is. Monique klautert er achteraan. Het is een mooie wandeling langs meer watervallen, trappetjes in de rivier en door een schaduwrijk bos.

Mooi bos

Bovenaan komen we bij de bron. Het water komt hier uit een grot de open wereld binnen. Mooi! En een perfecte plaats voor een eerste tartelletje.

Taartje eten

We lopen terug naar beneden en drinken nog een koud frisje bij het lokale terras. Dan is het tijd om de auto op te zoeken en door te rijden naar La Jonquille. De route leidt ons via Besançon naar een willekeurig dorpje waar we lunchen.

Lunch

Na de lunch rijden we in een rechte lijn naar Hurecourt om de camping op te rijden. We parkeren de auto boven op het tententerrein en worden vriendelijk begroet door Marieke en Louis. We bieden ons nog een andere plek dan nummer 14 aan, maar de mooiste plek geef je niet snel op.

Plek 14

We zetten de tent op en besluiten af te gaan koelen in Selles. Onderweg bedenk ik dat we nog even snel langs de glasfabriek kunnen rijden voor de missende glazen van ons servies. Een klein kwartiertje na het afrekenen van zes glazen liggen we in de Côney. Charlie vindt het heerlijk om pootje te baden en wij genieten van de stroomversnelling.

Baas en pup

Na de verfrissende duik gaan er terug naar de camping. We douchen en melden ons in het Theater voor een lekker drankje. Het is gezellig! Het Theater gaat automatisch over in de pizza avond welke ook erg gezellig is. De oudjes zijn erg geïnteresseerd in Walter en ik weet mezelf uit te nodigen op die koffie bij een kale man.

Pizza avond

Ik meld me voor de koffie en voor ik het weet krijg ik een rondleiding door de 53 jaar oude Tabberd. Het stel houdt van oude caravans en deze is nog nagenoeg in originele staat. Zelfs het vitrinekastjes met schnapps glazen is nog van de partij.

Zelfs de lampenkap is vintage

Na twee koppen koffie en verhalen over Constructams, reizen door het Oostblok en Campspace ervaringen dank ik het stel. Het is tijd om met mijn meisje onder de wol te kruipen. Daar besluiten we dat we volgend jaar weer gaan boeken voor het Pinksterweekend.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder