Lekker lang klussen

Het paasweekend. Traditioneel iets met eieren, dit jaar iets met elektra, hout en de moestuin. Hoe dan ook, ik besloot het er eens lekker van te nemen en er twee dagen extra aan vast te plakken.

Woensdag 5 april 2023. Het is een uur of vier als ik het wel welletjes vindt en even van het mooie weer in de moestuin ga genieten. Voor ik het weet heb ik een rek in elkaar geknutseld waar de doperwten lekker tegen aan kunnen gaan groeien. Uiteraard alleen als ze opkomen.

Sjiek klimrek

Donderdag 6 april 2023. Terwijl Monique aan het werk is, begin ik met de elektra. Eerst creëer ik op zolder een nieuw en veilig stopcontact voor de CV ketel. Terwijl ik dat doet, verwijder ik gelijk de niet langer gebruikte, maar toch in de weg zittende oude verwarmingsbuizen. Mijn nieuwe recipro zaag levert goed werk!

Daarna is de ruimte die onze eetkamer gaat worden aan de beurt. De oude stoffen kabels worden ontmanteld en de nieuwe gaan erin. Ook in onze voorraadkast komt stroom en de kelder krijgt ook een fris kabeltje. Na dit geklus ben ik zelf iets minder fris. Het stof wat vrij is gekomen bij wat freeswerk zit overal.

Vrijdag 7 april 2023. Vandaag is het tijd voor operatie buitenkeuken. Maar voor we daaraan beginnen knutsel ik even een raamwerk voor de stucplaten in D’n Entree in elkaar.

Onze keuken moet er zoals gezegd uit omdat de loodgieter morgen de waterleiding komt aansluiten. Aangezien we toch moeten koken, besluiten we hem in D’n Lounge te zetten. Een prima besluit! Na wat gehannes is het klusje geklaard en kunnen we ons richten op het voorbereiden van het werk wat de loodgieter niet graag doet. Een radiator ophangen en wat gaten voor de leiding boren.

Dag keuken

‘s Middags hebben we tijd om even uit te rusten in de auto en naar Deurne te rijden om onze keukentegels op te halen. Onderweg pikken we wat asperges mee. Een leuke aanvulling op de eerste uit eigen tuin.

Zelf gekweekt

Zaterdag 8 april 2023.

De loodgieter is zowaar op tijd. Strak om 10 uur komt hij binnen en gaat hij aan te werk. Eerst de waterleiding naar de nieuwe keuken, vanaf nu D’n Keuken genaamd. Dan wat aanpassingen op zolder en in de kelder. Als laatste het aansluiten van de verwarming. Binnen 2 uur is hij klaar.

‘s Middags is het tijd om nog een betonnen vloertje te storten en wat laatste klusjes in de woonkamer. Daar is het plafond nu zover klaar dat de stucplaten er tegen aan gezet kunnen worden.

Plafond

Zondag 9 april 2023. Vandaag even geen klusjes in huis, maar lekker in de zon in de moestuin aan de slag. We beginnen met het aardappelveld. Eerst het onkruid eruit en dan de piepers erin.

Het tweede veldje gaat voor plaats bieden aan wortels, palmkool, raapstelen en koolrabi. Na nog wat zaaiwerk in de kas is het tijd om nog even van de zon te genieten met een klein drankje.

Bijkomen in een ei

Maandag 10 april 2023. De dag begint rustig met een ritje naar de Hornbach. Daarmee bereiken we zelfs de krant! Ja, het is een stukje rijden, maar voor hout moet je echt bij de Hornbach zijn.

Eenmaal thuis is het tijd om deze planken te verwerken tot een verlaagd plafond in D’n diner. Daarmee werken we diverse leidingen weg, heel fijn! Na wat geklooi is ook deze ruimte klaar voor stucplaten.

De laatste klus van het weekend is het voorbereiden van de perilex aansluiting voor het fornuis. Het begint met een sleuf door de muur, gevolgd door één door de vloer. Wat een bagger bende is dat steeds. Maar na wat gefrees en gebik ligt de kabel keurig in de grond.

Daarmee kwam het lange klus weekend ten einde. Onze compleet uitgedroogde handen hebben wel een maskertje verdiend.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder