Daar komen we goed weg!

Het is wat! Ter ere van het samenwonen van Joost en Esther gingen we kamperen in Drie, en wel met zijn vijven!

Vrijdag 2 september 2022. Het is 11:55 als we de camping te Drie oprijden. We hebben plek 31 een mooi plekje op een leeg veld. We zetten onze tent op. Inmiddels zijn ook Joost en Esther gearriveerd. We verwijzen ze naar plek 43.

Ja de dot is ook mee

Als de tent staat en volledig is ingericht stiefelen we naar plek 43 waar we een verfrissend drankje nuttigen. Na het drankje rijden we naar Ermelo. Dit bruisende dorp bevat een mooi bierwinkeltje waar we een paar biertjes kopen. Daarna gaan we door naar Kampeerwereld Hendriks. Charlie mag mee naar binnen als ze in de winkelwagen blijft. Dat is wat spannend in het begin, maar al snel heeft ze de smaak te pakken.

De dot on tour

Inmiddels beginnen de bekjes dorstig te worden. We doen een drankje en hapje in de lokale bar. Dan door naar de slager en wat andere lokale middenstanders voor het laatste proviand.

Terug op de camping blijkt ons rustige veldje ook geboekt te zijn door een rolkoffertje waar de kerkbode op ligt. We negeren het en begeven ons naar plek 43.

Na wat borreltjes is het tijd voor de alternatieve BBQ. Fik stoken met deze droogte is natuurlijk niet toegestaan. We gaan voor de benzinebrander van Joost en een grillpan. Luttele seconden later staat de benzinebrander zelf in de fik. Joost denkt slim te zijn en doet de brander dicht, dat werkt e hier averechts. Bij het openen gooit hij het ding bijna op de grond. Gelukkig gebeurd dat niet. Ik loop op mijn dooie akkertje naar de brandblusser. Eenmaal terug is het vuur gedoofd en bleek het allemaal met een sisser af te lopen. Gelukkig hebben we nog wel de foto’s.

Fikkie fikkie fikkie

Na het eten en wat drankjes lopen we terug naar de tent. Het hele veld staat inmiddels vol met tentjes. Rechts fietsers, links lijkt het de EO Jongeren dag wel. Allemaal net te nette twintigers die allemaal dezelfde opdracht hebben gekregen. Gaat heen en vermenigvuldigd u.

Charlie vond de konijntjes heerlijk

Zaterdag 3 september 2022. We beginnen bijtijds met een rondje door het bos. Uiteraard komen we anders uit dan gepland, maar het levert wel een tafeltje in wording op voor onze Lounge.

Na de wandeling en het ontbijt besluiten Charlie dat ze een konijn wil vangen. De Flexi vond dat minder leuk en splijt open. Heremetiet! Dat wordt een nieuwe halen. We rijden naar Ermelo en bezoeken de lokale Pet’s Place. Ook schieten we nog even bij Hendriks binnen om te mijn beklag te doen over de absurd lage kwaliteit van de aansteker die ik er gisteren gekocht had.

Dan gaan we naar de Schaapskooi waar we een lekker rondje over de Ermeloose hei wandelen. Charlie is weer lekker aan het genieten.

Aan het eind van de wandeling vind ik nog even een dikke bullet! Pang!

Tis maar een losse Flodder

Bij gebrek aan lunch bij de schaapskooi rijden we terug naar de bier winkel. Hun café heeft een prima broodje bal en tosti. Oh en lekker bier. Het is even zoeken tot ze inderdaad hebben wat er op de kaart staat, maar lekker hoor.

Terug op de camping lezen we wat Donald Duckies en sluiten we ons weer aan bij Joost en Esther. We doen wat drankjes en een nootje. Dan door naar de bospub.

Eerst zitten we binnen, maar de uiterst vrolijke gastheer hoort dat we liever buiten zitten en begeleid ons pardoes naar een tafeltje in de buitenlucht. Daar nuttigen we stoofpotjes, kalfsoester en saté. Het ene smaakt wat beter dan het andere. Gelukkig is het gezellig en is de bediening vrolijk en amicaal. Er wordt zelfs geconcludeerd dat we familie zijn, iets wat ik natuurlijk met liefde bekrachtig. Pa Joost en stiefmoeder Esther. Altijd leuk om een beetje te ratten.

Terug op de camping doen we nog een afzakkertje, maar we liggen ook vroeg onder de wol.

Zondag 4 september 2022. We worden wakker en staan op. Ik vergeet bijna een tent-fy met de liefde van mijn leven.

Tent-fy

We lopen een rondje met de pup en ontbijten wat. Tijdens het ontbijt is de EO-jongeren dag zich klaar aan het maken voor het bezoek aan de kerk. Je vraagt je serieus af waarom ze voor de kerk ineens netjes gekleed moeten gaan. De heer houdt toch van je zoals je bent?

Na het ontbijt pakken we in en rijden we weg. Houdoe!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder