Lekker slopen!

Om er voor te zorgen dat de man van de ongediertebestrijding overal goed bij kan, moet er het één en ander gesloopt worden op zolder. Het afgelopen weekend was het ideale weekend om dat even te doen. Met de hulp van Maggie bleek het een koud kunstje!

Maandag 2 mei 2022. Ik neem even een klein voorproefje om te kijken of het isolatiemateriaal op zolder zich makkelijk laat verwijderen. Het antwoord is ja, het bubbeltjesplastic (!) zit enkel vast met een paar simpele latjes. Dat is een prima bevestiging dat we lekker aan de slag kunnen.

Zaterdag 7 mei 2022. We beginnen de dag toch even met een klusje voor de tuin, namelijk het omruilen van halve kuub gras voor een halve kuub compost. Ik vul mijn zand/puinzak met het gras, sleep het de auto in en we rijden naar de milieustraat waar de wisseltruc plaats vindt. Gras eruit, compost erin en weer terug naar huis.

Als deze klus geklaard is, beginnen we aan de zolder. Eerst nog even wat voor-foto’s voor de herinnering.

De zolder
Slaapkamer 1
Slaapkamer 2

Het verwijderen van het bubbeltjes plastic gaat voorspoedig, zelfs boven in de nok (metertje of 5 in de lucht) gaat het eenvoudig en voor we het weten hebben we 10 zakken met plastic. Dat kan dinsdag mooi mee met het vuilnis.

Overal bubbeltjes

We verwijderen nog even de betimmering van de schoorsteen en het puin op het plafond boven de hal. Als de ‘zolder’ klaar is beginnen we aan de eerste slaapkamer. Hier moet vooral zachtboard worden verwijderd. Bij het weghalen van de plafondplaten krijgen we een lekkere douche van hooi, zooi en her en der een beetje gruis. Het mag de pret niet drukken en we hebben ook deze ruimte in mum van tijd gesaneerd.

Lekker douchen

Inmiddels is ook Maggie gearriveerd en ze mag zich uitleven op de tweede slaapkamer. Dit gaat wat ‘schoner’ want de zooi was al van het plafond gehaald. Dan is het tijd om het puin naar beneden te werken. Deels via het raam. Deels via de trap. Ik stuur Maggie nog even de smalle ruimte achter de slaapkamer muurtjes in kruipen om het laatste beetje plastic te verwijderen.

Smalle ruimte

We sluiten af met de hal zelf. Eerst het plafond, dat is makkelijk. Dan komt het trapgat, dat is wat lastiger omdat ik er net niet lekker bij kan. Maar waar een wil is, is een weg en opgeven doen we niet aan. Met wat hang en vlieg werk is het zo los. We eindigen met het verwijderen van de vloerbedekking van de trap.

Traprenovatie stap 1

Het resultaat mag er zijn! Een lege zolder, nieuwe ideeën voor de inrichting ervan en een voldaan gevoel.

Na
Na
Na

’s Avond genieten we van een lekker vuurtje en BBQ. Heerlijk zo’n lounge, de warmte van de haard komt er goed binnen!

Fikkie

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder