Cabo de Gata

Het is onze laatste dag in Andalusië en eindelijk hebben we het begrepen. ‘s Middags goed lunchen en ‘s avonds goed drinken.

Woensdag 12 oktober 2022. De stroomstoring van gisterenavond was als sneeuw voor de zon verdwenen waardoor we ‘s nachts heerlijk konden genieten van de airco en pas om negen uur wakker werden. Op ons gemakje lopen we de boulevard op om een ontbijt te scoren.

Lekkere tostada’s

Na het ontbijt rijden we het Nationale Park Cabo de Gata-Nijar binnen. We starten op het verste punt, Playa de Los Muertes. Hier starten we met het uitzichtpunt om vervolgens af te dalen naar de baai om daar de boel ook te inspecteren.

Playa de los Muertes
Bijzondere rotsen op Playa de los Muertes

De tweede stop is een oud ijzererts vulstation genaamd Antigua Cargadero de Mineral. Het historisch erfgoed is keurig op Spaanse wijze onderhouden en daarmee bijna volledig vergaan. Het uitzicht is echter wel zeer de moeite waard.

Mooi plaatje hoor

Het is inmiddels lunchtijd en we zitten toch in het dorpje Agua Amarga. We willen sardines dus we beginnen aan het strand. Daar verkopen ze alleen hele dure hamburgers en andere zooi. Dan maar in het dorpje zelf kijken en al snel zitten we bij een visrestaurant. We gaan voor een salade, sardines en Cazon Marinado. Die eerste valt erg tegen, de sardines zijn prima en een haai is verrukkelijk. Het enige minpunt is de gigantische hoeveelheid vliegen en wespen die om ons heen zoemen tijdens het eten.

Haaaiiiii

De volgende stop is Mirador de la Amatista. Hier maken we een leuk foto met vakantie duimpjes.

Dan snel door naar Duna Fósil de Los Escullos. Hier vinden we gefossiliseerde duinen. Het ziet er allemaal erg bijzonder uit.

Duintjes

Onze volgende stop gaat naar Mirador de los Columnas. Deze bestaat officieel niet, maar we vinden hem wel. We wanen ons nu net bij de Giant’s Causeway in Ierland. We zien een mooie opstapeling van basalt rotsen. Ook zien we in de verte een witte rots. Hij blijkt ignimbriet te zijn.

Heel mooi!

Na door naar de Mirador de las Sirenas. Hier ziet we het punt van zojuist van de andere kant. Ik denk dat een hoop mensen die op hun foto’s inzoomen plotseling mij zien staan.

Las Sirenas

Als laatste bezoeken we de Salinas, maar die zijn inmiddels drooggevallen. We rijden terug naar Almería en bij de lokale Spar stoppen we voor een ijsje. Ze hebben mini milk en Monique wordt helemaal enthousiast!

Als de avond begint te vallen nemen we de benenwagen naar het centrum. Na een korte zoektocht strijken we neer bij een prima tapasbar waar we lekker drinken en genieten van tapas. Een mooie afsluiting van ons bezoek aan Andalusië.

Gezelligheid alom

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder