Cartagena

Na ruim een week Andalusië ben je wel toe aan wat anders. Bovendien moeten we ons morgen in Alicante melden. Daarom verschuiven we nu richting Cartagena.

Donderdag 13 oktober 2022. De rit begint met de vraag of ik naar een kasteel wil. Duh, zijn er ook ridders?! Het is maar een half uurtje omrijden, maar wel via een weg die beschreven wordt als smal, gevaarlijk en stijl. Bovendien zijn campers verboden.

Vlak voor we het weggetje opschieten stoppen we bij een leuk bakkertje. Ze heeft gevulde koeken! Dit wordt een topdag. De koeken blijken gevuld met iets wat lijkt op gember, helemaal niet vervelend. Dan dat stijle weggetje. Appeltje eitje natuurlijk! We komen bovenaan en zien het kasteel al liggen.

Dat is veel belovend

We lopen het kasteel binnen en het blijkt eigenlijk een fort te zijn. Het heeft diverse kanonnen die 35 kn ver kunnen schieten. Boem!

We verwonderen ons over het bouwwerk en als we het verlaten en de enige informatieplaquette lezen, blijkt het een fort uit 1930 te zijn. Het kreeg de vorm en kleur van een kasteel om het er oud uit te laten zien. Niets geen ridders dus. Tja, met WO II in aankomst moesten ze toch wat.

Het uitzicht is wel aardig

Dan rijden we door naar Cartagena, maar niet om eerst in klein dorpje te lunchen. Vandaag eten we hamburgers!

We zijn iets te vroeg voor onze AirBnB, vandaar dat we nog even de AliExpress inschieten. Zelden zagen we zoveel rotzooi bij elkaar!

Ons AirBnB is er een uit een boekje. Een prachtig pand, met minstens zo’n mooie tuin en een lieve waaklobbes. Miguel de uitbater vertelt het een en ander over de spullen die hij gevonden heeft, waaronder stenen van 4000 jaar oud.

Geinig hé

‘s Middags bezoeken we Cartagena. We beginnen met het Romeins Theater. Dit bouwwerk hebben ze teruggevonden onder een oude wijk en grotendeels herbouwd en gerestaureerd. Het enige uitdagende was het vinden van de entree, die lag twee straten verderop.

Romeins theater

Na een drankje lopen we door de winkelstraat en we verwonderen ons om gevels die bewaard zijn gebleven terwijl de panden erachter volledig zijn afgebroken. Heel vreemd!

Onze volgende halte is de Punische Muur. Ook een stukje historie die teruggevonden is. De muur is interessant, maar de graven die er onder lagen nog meer. Helaas werd daar weinig over verteld.

Graven

Dan vinden we een craft beer bar. Wat een topdag! Ik neem een lokale IPA en Monique een Lindemans Kriek. Dan op naar het diner. We vinden een leuk barretje en bestellen wat tapas.

Genieten aan tafel

Na het eten rijden we terug naar ons appartement voor vandaag. Daar is het tijd om op muggenjacht te gaan. Tot morgen!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder