Boom Shack-a-lak

Leuk zo’n Airbnb, maar minder leuk als ze je met een bed voor partners opzadelen. Dikke neukgleuf in het midden, twee losse dekens. Weg romantiek, bah!

Zaterdag 10 december 2022. De dag begint na een koude ongezellige nacht krap in een eenpersoonsbed. Verliefd als ze zijn willen we toch even knuffelen. Als we opstaan beginnen we met een rondje om het dorp. Charly wil een plas doen. Dan even naar Niederzissen voor ontbijt, wat we terug in ons huisje opeten.

Vandaag staat een wandeling op het programma. Hiervoor rijden we naar Parkplatz Bergwege. Vanuit dat lopen we een rondje door oud vulkanisch gebied om het dorpje Kell. Het begin is koud en leidt ons over heuvels met landbouwgrond.

Al snel lopen de bossen in. Hier is het nog steeds koud, maar we hebben lekkere mutsjes op het hoofd.

Mutsjes

Ongeveer op de helft van de route komen we plots langs diverse kerststalletjes in het bos. Heel gezellig en kerstig allemaal.

Kerststal

Dan komen bij het Schöne Aussicht. Op zich valt het wat tegen, dus we lopen weer lekker verder. Zoals jullie weten moet je voor een uitzicht vaak eerst omhoog. Nu zijn we het uitzicht achter ons laten zijn we aan het dalen. Het zigzaggende patroon van het pad is voor Charly erg verwarrend. Ze snapt er niets van en wil steeds rechtdoor de kortste weg nemen.

Eenmaal beneden komen we bij de Trasshöhlen aan. Dit zijn grotten / tunnels die bij de laatste vulkaanuitbarsting hier zijn ontstaan. Na wat tunnels steken weer een weg over en lopen we weer het bos in.

We lopen en lopen. Ik ga een hele diepe kloof in en Charly vindt het goed idee om even pootje te baden in het riviertje waar we langslopen. Ze geniet volop.

Na 12.1 kilometer arriveren we bij de auto. Met een mooie route in de benen rijden we terug naar ons huisje waar we de haard aan steken en lunchen.

Deze CO2 bron kwamen we nog tegen

Na een uurtje bijgekomen te zijn is het tijd voor een ritje naar Koblenz. Hier willen we naar de kerstmarkt. Deze bevindt zich verspreid door de Altstadt. Op diverse pleintjes zijn kraampjes te vinden. Het is duidelijk dat dit gebied niet erg toeristisch is. De kraampjes verkopen vooral drank en eten. Meer heeft een mens eigenlijk ook niet nodig.

Gezelligheid in Koblenz

Na alle pleintjes bezocht te hebben besluiten we dat het tijd is voor een maaltijd. Vandaag staat er worst op het menu. Käsewurst, wildwurst, curry wurst mit pommes en een krakauer. Wat een verwennerij! De kerstmarkt zelf viel wat tegen, maar we hebben toch schik gehad.

Wurst

Als we teruglopen naar de auto komt Monique haar droomjurk nog tegen. Groots met glitters.

Droomjurk

Terug in het huisje gaat de haard weer aan. We kijken een kerstfilm op het scherm van mijn iPhone en genieten van de chakalaka chips. Boom!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder