De eerste kerstmarkt van 2022

Eindelijk is het zo ver! We gaan anderhalf jaar na dato eindelijk naar de Ahr. Dit keer kwam de vertraging niet door Corona, maar door heftige overstromingen.

Vrijdag 9 december 2022. Na een rustig begin van de dag rijden we richting Oberdürenbach. De route leidt ons via Venlo en Mönchengladbach naar onze eerste stop. In het prachtige Grafschaft vinden we de Haribo Lagerverkauf! Ja, daar worden de kinderen in ons blij van.

Genieten!

Na het inslaan van het een en ander aan suikerwaar rijden we door naar Niederzissen waar we stoppen bij de lokale Rewe. Hier halen we wat broodjes en beleg voor de lunch. Na deze korte stop staan we volgens Waze voor Hauptstrasse 29 in Oberdürenbach. Het huis lijkt echter geenszins op het huis wat we gehuurd hebben. We stellen nu Google maps in, maar zonder bereik heb je daar niets aan. Al zoekende naar 4G rijden we nogmaals langs Hauptstrasse 29. Dit is wel de juiste! Als we voor de deur staan bel ik de host. Een aardige, maar niet te verstane vrouw neemt op. De sleutel zit in de deur en het huis verwarmen doe je met de hout kachel haal ik eruit.

We maken de achterbak van de auto open en zien de staart van Charly al kwispelen. Ze is helemaal blij dat ze mee mocht. We inspecteren het huis en lunchen. Dan is het tijd voor een kort wandelingetje door de buurt.

We lopen richting het bos en zien al snel dat er een uitzichtpunt is op de Königssee. Daar moeten we heen. Het pad geeft een mooi uitzicht over de heuvels.

De meertje ziet er ook liefelijk uit en na het bekeken te hebben lopen we op ons gemakje terug.

Na wat ontspanning in huis is het tijd om op wijnjacht te gaan. We zitten hier niet voor niets in een wijngebied. En laten we hier nu net een adresje hebben! Winzergenossenschaft Mayschoß Altenahr om precies te zijn. Zelf is de route er naartoe een soort trip down memory lane. Zelf was ik hier al in 2018 met Pinksteren. We parkeren bij de winkel die dichterbij was dan gedacht.

Je verwacht het niet hè, wijnstruiken en kerst

In de winkel kijken we wat rond en als we hulp vragen worden we uitgenodigd om te proeven. Eerst een Riesling Mild. Nou mild was het niet, eerder zoet. De tweede riesling, nu de finesse, was nog zoeter. Gelukkig hebben ze ook sekt. Dat smaakt beter! Met een paar doosjes wijn rijden we terug naar Ahrweiler.

Hier zoeken we een parkeerplaats, wat onbegonnen werk lijkt, maar toch lukt nadat we volledig om het dorp heen zijn gereden. We lopen het oude stadje in en het lijkt alsof alle winkeliers vertrokken zijn. Heel veel panden zijn dichtgetimmerd of staan in de steigers. Na een klein aha moment bedenken we dat dit dorp vorig jaar natuurlijk compleet weggespoeld is.

Ahrweiler

Na een korte wandeling arriveren we op de kerstmarkt. Hier beginnen we met een lekker warm appeldrankje (met calvados). Bij de volgende kraam is het tijd voor glühwijn (Sander) en warm kersensap (Monique). Dan volgen de amandelen en de curry worst. Voor de afwisseling stappen we dan over op roggebrood met gerookte zalm, begeleid door een glas bubbels. We sluiten af met nog een appeldrankje (Sander) en warme choco (Monique).

Ja ja gezellig!

Na deze vroege maaltijd vertrekken we richting de DM en de Aldi. Bij die laatste scoren we twee top kersttruien. Dress to impress? Yes we will!

Niet veel later zijn we weer terug in ons huisje. Charly heeft braaf op ons gewacht. We steken de haard aan en hopen dat het snel een beetje opwarmt.

Sfeervol

Zo, dat was de intro van onze eigen kerstfilm. Wie weet gaat het morgen sneeuwen en zitten we hier vast. Spannend!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder