Onderweg naar Milford

Met een cruise over Milford Sound in aantocht moeten we ons richting Fiordland gaan bewegen. Vandaag de eerste etappe richting Te Anau.

Donderdag 28 december 2023. De dag begint met een heerlijk ontbijt op de camping. De pancakes smaken ons prima en met gevulde buikjes vertrekken we richting Queenstown. Na een klein uurtje rijden we dwars door Otago waar diverse fruitboeren hun waar langs de weg aanprijzen.

Verde kersen en pruimen

Wanneer we verder richting Queenstown rijden, nemen we de Gibbston Highway langs de rivier de Kawarau. We stoppen even bij het Gold Fields Mining Centre, maar helaas er wordt nog geen koffie geserveerd. Het uitzicht is wel alleraardigst. Niet veel later stoppen we bij Roaring Meg. Een bocht in de Kawarau River.

We verlaten de Gorge en rijden richting Arrow Town. Dit staat bekend als een historisch stadje. Dat is an sich niet gelogen, maar het is ook een toerist trap. De oude straat biedt een lekker koffietentje waar we ook een heerlijk custard gebakje halen. Het oude snoepwinkeltje kan Monique niet weerstaan. Al met al is het best een geinig dorpje, maar ze zouden het veel meer sfeer geven als het autovrij maken.

Snoepjes!

We rijden verder richting Queenstown waar we in een voorstadje snel een nieuw kussen voor Monique halen. Lekker slapen is essentieel!

Dan nemen we de Devils Staircase richting het zuiden. De slingerweg langs Wakatipu is erg mooi en geeft een prachtig vergezicht.

Devils Staircase

Via Kingston komen we in Garston. Hier had ik iets gelezen over een Honey Shop. Nou die kun je links laten liggen als je naar het zuiden rijdt. Ga je naar het noorden, dan laat je hem rechts liggen. Het volgende dorp waar we stoppen is Athol. We zoeken het Brown Trout Café, maar dat bestaat niet meer. De nieuwe uitbater weet wel verdomd lekkere broodjes te maken!

Lekker broodje

Daar het nog rijkelijk vroeg is, besluiten we niet direct in Te Anau te stoppen, maar iets verder op een stukje van het Kepler Track te gaan lopen. Van deze meerdaagse wandeling nemen wij de eerste 5 kilometer via Dock Bay naar Brod Bay. Bij de laatste baaitje spring ik even Lake Te Anau in.

Onderweg naar water

Na ruim 11 kilometer langs de baaitjes en door een beukenbos gelopen te hebben is het tijd om naar de camping te gaan. We melden ons bij Te Anau Lake View Holiday Park. Het is dat we er kunnen douchen en wassen, want anders zou het een bijzonder slechte keuze zijn geweest. Met de opmerking zoek een plekje ergens op gras in onze achterzak gaan we op zoek naar een plekje op gras. We vinden iets, weliswaar geen Lake View, maar wel uitzicht op een bosje.

Ons kampement

Terwijl de wasmachine loopt doen we even boodschappen in het dorp. Vanavond lamskebab en Griekse salade. We nemen het er weer van!

Na het eten is het tijd voor wat ontspanning. We liggen er vandaag vroeg in, het koelt hier altijd goed af ‘s avonds. Maar belangrijker, morgen moeten we bijtijds bij Milford Sound zijn voor onze luxe cruise.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder