Winter Wonderland

De kerstfilm waar we inzitten wordt steeds realistischer. We worden wakker en er ligt zowaar een pak sneeuw!

Zondag 11 december 2022. We worden net als gisteren ongezellig wakker en zien een laag sneeuw op het dakraam liggen. Tijd om op te staan en snel een ontbijt te nuttigen. Dan kunnen we daarna met Charly de sneeuw in.

Onze wandeling begint hij het huisje. De straten zijn goed schoon. Die paar millimeter sneeuw die gevallen is, stelt in het dorp niet veel voor. We lopen richting het bos en daar begint wel een heus winter wonderland.

Charly langs het bos

We lopen een flink stuk door het grotendeels bevroren heuvellandschap. Na een tijdje passeren we Paula en haar baas. Goede naam voor een hond. De baas wil graag een praatje maken, maar brabbelt iets inheems waar niet van te maken valt. We lachen aardig en lopen door.

Winter Wonderland

Na een tijdje stappen arriveren we bij Rodder Maar. Dit is een flink meer waar we een stukje langs lopen. Het uitzicht is prachtig.

Kasteel in de verte

Terwijl we langs het meer lopen begint Charly aan haar pootjes te knagen. Die zijn inmiddels zo koud en nat dat de kiezels er aan blijven plakken. Gelukkig heeft ze haar butler bij zich die haar pootjes af en toe even opwarmt.

Butler in actie

We lopen verder en passeren Niederdürenbach. Vanuit hier lopen we weer omhoog naar Oberdürenbach. Halverwege passeren we een leuke schommelstoel. Charly wil even met haar dienstmaagd schommelen.

Charly en dienstmaagd

Na exact 10 km stappen we ons huisje weer in. Charly vindt het tijd voor een middagdutje en wij rijden naar Bonn voor een lekker kerstmarkt lunch.

In Bonn aangekomen parkeren we precies onder de kerstmarkt. Is dat niet bonn?! We lopen een rondje en beginnen met een hartverwarmend drankje onder het toeziend oog van Beethoven. Bonn is toch een beetje zijn stadje.

Beethoven staat voor ons

Na het drankje en een lekkere käsewurst is het tijd om kerstcadeau’s in te slaan. We slagen prima! Tijdens de zoektocht naar geschikte cadeaus blijven er ook een paar voor ons aan onze handen pakken. Levensgevaarlijk zo’n Lego C’est bonn!

We bestellen nog wat eierpunch en quarkbällchen. Bonn appetit!

Nog eentje dan?

Na een laatste rondje (drankjes) verlaten we Bonn. Helaas geen bonnbonns kunnen vinden, maar gelukkig hebben we nog ruim twee kilo haribo(nn) in de auto. Als we de parkeerplaats uitrijden staat er flink wat politie. Gelukkig geen bonn voor ons vandaag.

Terug in het huis steken we de fik aan. We doen een gezellige kerstfilm en lopen een rondje met Charly. Tegen zessen rijden we naar de Brauwhaus Vulkan. Een kleine brouwerij hier een paar kilometer verderop.

In het restaurant pakken we flink uit! Monique neemt de sweine gebrat en ik ga voor een Wiener schnitzel. Lekker pilsje erbij en genieten maar!

Smullen!

Na het eten bestellen we nog een klein toetje en dan rijden we terug naar ons huisje. Bij aankomst ligt Charly heerlijk voor de haard te slapen.

Helaas geen fit

We steken de haard aan en beginnen aan de laatste kerstfilm van ons korte avontuur in Duitsland. Morgen gaan we weer terug naar huis. Wat hebben we genoten van al die gezelligheid, drankjes, worsten, wandelingen en vooral elkaar.

Dat is beter

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder