Een typisch Sander en Mobie avontuur

Eigenlijk stond de Puy-de-Dome op het programma, maar we hadden er geen zin in. Vandaag dan ook geen barre tocht, maar ook niet alleen maar stil gezeten.

Maandag 4 september 2023. Charlie slaapt uit en daarmee wij ook. Heerlijk als je pas rond half negen je bed uit hoeft. We doen een rondje door het naastgelegen bos en worden toch weer omringt door vliegen.

Rondje bos

Na het ontbijt beginnen we toch aan ons actieve ochtendprogramma. We gaan eerst naar de nabij gelegen kaasfabriek. Als we het terrein oprijden spotten we een Lamborghini, zou die van de kaasmeester ter zijn? Eenmaal binnen in de winkel is het best druk. Een dame wordt geholpen, twee heren wachten, en wij lopen net naar binnen. We vallen met onze neus in de degustation boter. Meteen krijgen we een stukje kaas aangeboden. Prima, maar niet wat we willen. Als de heren aan de buurt zijn wordt er weer veelal geproefd. Ze willen alles. En geen kleine stukjes, maar hele kazen! Bepakt lopen ze naar de Lambo die door de kaas nog lager ligt en ze rijden weg.

Kaas

Wij nemen een stukje Blue d’Avergne en een stukje Bezan. Weliswaar zijn we geen grote afnemers, maar wel een welkome klant.

Na de kaas vertrekken we naar Billom. Hier is de weekmarkt en we zoeken nog lunch en avondeten. Billom blijkt een leuk middeleeuws dorpje en de markt biedt wat we zoeken. We kopen er van alles. Lekkere worst, watermeloen, tomaat, koekjes, courgette, zeep, brood en een klein bakje tomaten tapenade. We hebben van horen zeggen dat je altijd moet opletten wat je besteld, want voor je het weet heb je ruim een pond van dat spul en eet je er maanden van.

Koffie op de markt

Na de markt lopen we een toeristisch rondje en eindigen we bij de verkeerde kerk. Onze auto stond bij de andere. Gelukkig is het nog net geen dertig graden.

Terug bij de auto bepalen we het middagprogramma. We willen lunchen bij een waterval en er is er een op vijf minuten rijden. Helaas was de waterval zo droog als wat. Charlie vond het poeltje nog wel leuk en Monique spot een ijsvogel, maar verder was het niet veel soeps.

Dat is weinig waterval

We zoeken verder en vinden er een bij Vic-le-Comte, genaamd Cascade de Quayres. We rijden er naar toe en na een klein op-en-neertje over een zandpad parkeren we de auto. Via Kamoot vind ik een wandelpad naar de waterval en dat volgen we. Het blijkt een barre tocht door een bos waarbij het pad soms totaal niet meer bestaat. Na een kilometertje klimmen, klauteren, glijden en speuren vinden we de waterval. Erg mooi! Deze gaat weer in de boeken als een typisch Sander en Mobie avontuur. Gewoon iets zoeken op Google maps en er naar toe gaan, mooiere avonturen zijn er niet. Je weet immers nooit wat je tegen komt.

Op avontuur

Bij de waterval lunchen we en rusten we wat uit. Ook bepalen we hoe we terug lopen. Iets omhoog en dan langs de weg lijkt de beste optie.

Picknicken bij de waterval

Als we omhoog lopen passeren we een wandelaar. Niet veel later vinden we een keurig pad met informatie plaquettes. We volgen het pad, de weg en arriveren terug bij de auto.

In Vic-le-Comte drinken we een verkoelend drankje bij café des sports en doen we de laatste boodschappen bij de Super U. Dan rijden we terug naar de camping. Onderweg genieten we van onze Turkse koekjes. Helaas geen tartelletjes vandaag.

Terug op de camping zoeken we de schaduw op en lezen we een boekje. Dit doen we eerst op de binnenplaats bij de eigenaresse en later boven op de berg in ons uppie.

We steken de BBQ aan op de vuurplaats en genieten van onze heerlijke maaltijd. Altijd lekker worstjes van de grill.

BBQ preppen

Na de BBQ gooi ik de as in de vuurplaats welke niet veel later door de harde wind enorm begint te smeulen. Daar het hier gortdroog is besluiten we er toch maar wat bluswater overheen te gooien. Safety first!

Verder zitten we rustig een beetje te chillen bij de tent. Morgen weer een dag, dan vertrekken weer een stukje verder richting het noorden. Maar dat is voor morgen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder