Op naar de Bourgogne

De wind is gaan liggen en de vliegen zijn meteen weer terug. Gelukkig hadden we ons verblijf in Les Deux Frères gisteren al afgerekend en kunnen we vandaag met een gerust hart vertrekken.

Dinsdag 5 september 2023. Na het ontbijt ruimen we de tent op en laden we de auto vol. Mooi bijtijds rijden we in alle stilte de camping af. Het plan is om eerst naar Vienne te gaan en vanuit door te rijden naar Condal.

Onze eerste korte stop is bij de boulangerie van Ambert. Hier haal ik twee tartelletjes. We rijden een klein stukje verder en met uitzicht op het plaatsje Baffie genieten we van onze taartjes. Eentje in de smaak Crème Brûlée, de ander met Myrtilles.

Taartjes eten

We hadden gekozen voor de tolvrije route wat leidt tot leuke bergweggetjes en haarspeldbochten. Het is heerlijk om daar overheen te rijden. Om stipt 12:00 uur parkeren we in Vienne waar het kwik al over de 30 graden kijkt. We lopen een klein stukje door de stad en bekijken eerst de oude Romeinse tempel van Augustus en Livia.

Tempel

Na de tempel is het tijd voor de lunch. We vinden een geschikt etablissement genaam Chez Nous en bestellen twee varianten van het dagmenu. Dat is eenmaal een toastje met een spread van vis en een kaas-broodje vooraf. Dan sardines en rundstoof als hoofdgerecht en we eindigen met een mascarpone pudding en citroentaartje. Heerlijk! En terwijl wij zitten te eten zit Charlie natuurlijk weer met iedereen te sjansen.

Lekker lunchen

Na de lunch lopen we naar het oude Romeinse Theater. Dit is helaas gesloten, maar via de hekken kunnen we toch een klein blikje werpen op de oude stenen. We vragen ons vooral af wat nog origineel is.

Romeins Theater

Omdat het te warm is om door een stadje te slenteren besluiten we terug naar de auto te gaan en onze weg voort te zetten naar Condal.

We volgen de weg en genieten van de Periferique van Lyon. In de auto geef ik een kleine voorstelling over hoe deze weg op zwarte zaterdag moet zijn met drie kinderen op de achterbank en een sleurhut achter de wagen. We lachen volop! Een uurtje later arriveren we in Condal en melden we ons bij de receptie van Terre Ferme.

In de brandende hitte wordt de tent opgezet en als deze staat komt onze achterbuurman vragen of we een koud drankje lusten. Hoe lief!

Na ons drankje is het tijd voor een afkoelende plons. We lopen naar het vennetje en wandelen er in. Charlie is ondertussen de kikkers aan het opjagen. Mijn bootje ligt er nog steeds en ik neem de dot mee voor een klein tochtje. Ze vindt het helemaal niets.

Varen met de pup

Na het zwemmen is het chill tijd. We verschuiven met de zon mee en blijven in de schaduw. Charlie maakt vrienden met alle campinggasten en jaagt ondertussen op de loslopende kippetje. Het is dikke pech dat ze met een touwtje aan een boom gebonden is.

Het diner is een maaltijdsalade met pasta (en tonijn) uit het winkeltje bij de receptie en de kliekjes van gisteren. Een prima maaltijd! Gezond en nog lekker ook.

Charlie jaagt op kippen

Inmiddels is het negen uur en is het licht op de camping uitgegaan. Je merkt dat het bejaardenseizoen in volle gang is. We zijn de enige tent tussen de caravans en campers. Overal hoor je deuren dichtslaan, zie je flessen saus en blikken drank uit Nederland. En wat praten ze luid! Maar ze zijn allemaal hartstikke aardig en vriendelijk. Maar goed, Britney en ik genieten nog even van onze rode wijn terwijl Monique rustig haar boekje uitleest.

Britney en ik

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder