Roy’s Peak Track

Het is oud jaar. Voor de één een moment van bezinning, voor ons de perfecte dag om Roy’s Peak track te lopen.

Zondag 31 december 2023. We zijn extreem vroeg wakker. Nog voor zevenen rijden we de camping af. We komen door Queenstown waar op dit uur de bakkerij gelukkig al open is. Dat worden twee broodjes en een kop koffie to go.

De bakker is vandaag alleen tussen 4 en 6 uur ‘s nachts gesloten.

Als we getankt hebben vertrekken richting Wanaka. We nemen de korte route over de Crown Range. Dit is een mooie en slingerende weg door de bergen die een kilometer of 50 korter is dan de gebruikelijke route.

We passeren Wanaka om de route iets verderop bij het startpunt van Roy’s Peak Track te parkeren. Het is vroeg, maar de parkeerplaats is al goed gevuld. Niet veel later beginnen we aan de flinke klim die ons te wachten staat.

Als snel blijken de eerste 6,5 kilometer naar het uitzichtpunt allemaal stijl omhoog gaan. We stoppen regelmatig, maar het is een slopende wandeling.

Na bijna drie uur klimmen en afzien arriveren we bij het uitzichtpunt. Hier staat men in de rij voor een foto, zo ook wij. Maar dan heb je ook wat!

Hier lunchen we en Sander verzamelt moed om ook het laatste stukje naar de top mee te nemen. Die anderhalve kilometer mag geen issue meer zijn. Vol goede moed vertrekt hij terwijl Monique nog uitrust. Een kleine twintig minuten later is de top bereikt! Het was pittig, maar hier is het uitzicht nog grootser en wijdser als het iets lager gelegen punt. Ik kijk zo Rob Roy’s Glacer in.

Dan begint de afdaling. Dat eerste deel gaat natuurlijk veel te vlot. Ik vlieg werkelijk over het pad heen. Terug bij Monique zie ik dat er geen wachtrij is voor ‘de foto’, dus ook ik ga er voor poseren.

Dat blauwe vlekje ben ik

Dan beginnen we samen aan de afdaling. Het gaat vlotter dan de heenweg, maar ook dit is slopend. De benen, maar vooral de kuiten vinden het niet heel prettig. Gestaag gaan we omlaag en we komen de hele route nog mensen tegen die vol goede moed omhoog lopen. Daar de route zo’n zes uur kost, beginnen we tegen een uur of één wel te denken dat het een latertje wordt voor de passanten.

Leuke schaapjes onderweg

Na 16 kilometer voor mij en 13 voor Monique met zit het er op! We hebben Roy’s Peak overleefd en spoeden ons naar Wanaka. Bij de lokale bierbrouwerij komen we op adem. We genieten van wat drankjes en loaded fries.

Bijkomen!

Na de drankjes halen we nog wat worsten bij de slager en boodschappen bij de super voor we doorrijden naar Kidds Bush Campsite (DOC). Dit ligt iets noordelijker aan Lake Hawea. Als we er aankomen is het duidelijk dat hier weinig rust verwacht hoeft te worden vanavond. Grote groepen hebben hun party tenten klaar staan voor de Oud en Nieuw viering. We zetten onze tent op en doen ons ding. Het zal wel vroeg worden vanavond, het is erg fris!

Gezelligheid alom

Nou, dit was de laatste van 2023. Wij gaan straks genieten van 2024!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder