Na regen…

Alsof we een Gallisch dorp waren ten tijde van de Romeinse bezetting. Zo voelde onze tent zich vannacht in de regen. Ze werd op de proef gesteld, maar hield stevig stand!

Waarschuwing… er zijn weinig foto’s vandaag. Die staan nog op de camera. Kom maar een keer in Vianen naar de diapresentatie kijken.

Zaterdag 30 december 2023. Het is een natte nacht. Af en toe worden we wakker van de regen die tegen het tentdoek slaat. Het gaat vannacht flink tekeer. Rond zeven uur is Monique wakker en ze besluit dat het tijd is om op te staan. Het lijkt zowaar droog, sterker nog we zien blauwe lucht tevoorschijn komen. Om te beginnen spotten we deze leuke loopvogel.

We ontbijten en ruimen onze spullen op voor we richting The Devide rijden. Hier parkeren we de auto en starten met onze wandeling voor vandaag. Het wordt de Key Summit wat onderdeel is van de meerdaagse wandeling Routeburn Track.

Het is nog rustig in het bos als we vertrekken. Het is weliswaar droog, maar er druppelt nog genoeg water uit de bomen. Tevens is de bewolking dermate laat dat we niet bijster veel zien. We lopen in een prima tempo naar de top. Hier worden we getrakteerd op een bonuswandeling, namelijk een rondje door het Alpine landschap. Het is werkelijk prachtig aldus Sander, Monique houdt meer van de bossen op de heenweg.

We pakken nog een klein lusje naar het uitzichtpunt over Lake Marian mee. Daar aangekomen worden we getrakteerd op een episch uitzicht, namelijk een witte muur van mist.

We dalen weer af om richting Lake Howden te lopen. We merken dat het begint op te klaren. De lucht wordt blauwer wat het meer goed doet. We eten een klein hapje en lopen terug naar het begin van de wandeling. We passeren meer en meer mensen. Kennelijk heeft vroeg vertrekken het voordeel dat het rustig is, maar het nadeel dat er nog redelijk wat bewolking hangt.

De zon neemt steeds meer de overhand waardoor we nu wel diverse bergtoppen zien liggen. Mooi hoor! We zijn op de weg terug, dus vandaag passeren we ook Mirror Lakes weer. De dame van de Coffee Cat is er ook weer.

We lunchen in Te Anau, waar we bij de lokale specialist twee pies bestellen welke op opeten in het parkje er tegenover. Als de lunch op is, is het tijd voor onze rit naar Queenstown. Dit is precies dezelfde route als hoe we er gekomen zijn. Dit keer stoppen we echter niet.

In Queenstown aangekomen schieten we even de Warehouse in voor een fleecedekentje. Dan snel door naar Altitude Brewery. Hier nuttigen we anderhalf pilsje en een prima pizza.

Wij rijden een stukje door Queenstown en zijn blij hier niet gestopt te zijn. Het is een drukte van jewelste, maar op een toeristische manier die ons niet past.

Onze laatste halte is Moke Lake. We nemen de onverharde weg de vallei in en krijgen ene prachtig landschap voor onze kiezen. Bij het meer is de DOC camping waar we onze tent opzetten, een duik nemen en van de avond en een paar koude drankjes genieten.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder