Tradities

Sommige tradities moet je doorzetten, ook als er een wisseling van de wacht heeft plaatsgevonden. Hemelvaart op La Jonquille is zo’n traditie.

Woensdag 25 mei 2022. Terwijl ik terugrijdt van het all-inclusive pension waar Charlie haar vakantie doorbrengt wordt ik voor een keuze gesteld door een medeweggebruiker. Linker flank aan gort of een stoeprand over. Ik kies het laatste. Gelukkig hebben we de ANWB om een nieuwe band te regelen als je geen reserve wiel hebt.

Donderdag 26 mei 2022. Met een nieuwe voorband vertrekken we bij tijds naar Frankrijk. Het is lekker rustig op de weg. Zoals gebruikelijk tanken we bij de Shell in Elsloo. Niet omdat het aan de snelweg niet mag, maar omdat het een Shell moet zijn. Als we Luik passeren lijkt het wel uitgestorven. We rijden op ons gemakje door via de Ardennen en Luxemburg. Dan passeren we Metz en Nancy en rond half 1 staan we midden in de supermarche boodschappen te doen.

Tegen half twee rijden we La Jonquille op. We passeren de receptie, rijden een ere ronde en parkeren op de punt. Louis komt ons verwelkomen en vraagt of we een plekje willen opschuiven. Het gras op plek 13 was net ingezaaid. We bouwen ons kampement op en doen de rest van de middag niets meer.

Kampement

Om 17:00 uur duiken we de bar in. Hier doen we gezellig een wijntje met de andere campinggasten. Zo zitten we met Louis en zijn vader en tante, Marieke haakt later aan. Stamgasten Jos en Marjan met hond Doerak. Twee jongens met Bram de golden retriever. Als laatste nog eenjong stelletje. Gezelligheid alom, prima drankjes en goede service.

Na de drankjes is het tijd voor het kleine ei. Vandaag staat er konijn met pruimen op het menu. De verbrande pruimen zijn niet te pruimen maar het konijn is prima. We drinken er roze bubbels bij en worden langzaamaan een beetje dronken.

Courgette in het ei

Vrijdag 27 mei 2022. De dag is begonnen! We doen rustig aan met allebei een lichte vorm van hoofdpijn. Om 9 uur is het tijd voor het ontbijt waarna de hoofdpijn ook als sneeuw voor de zon verdwenen is.

Na het ontbijt springen we op de fiets. Vandaag staat een rondje van 33 KM op de planning. We fietsen van Demangevelle naar Vougecourt om richting Bourbevelle te rijden. Daar slaan we af voor een Site Gallo-Romain welke gesloten is op vrijdagen.

Potdicht!
Lekker groen

Dan weer verder naar Villars-le-Pautel. Door naar Ormoy om via Saponcourt naar Polaincourt te fietsen waar we de weg terug naar de camping nemen. Na 36,6 km, 560 hoogtemeters en 2u5m schuiven we voldaan onze tartelletjes naar binnen.

Tartelletjes

Na een douche en lunch is het tijd voor boodschappen. We beginnen bij de lokale producten winkel in Bouligney. Hier vinden we worstjes, kaasjes, bieten en twee spiesjes. Ze blijken ruim 300 gram het stuk te wegen, dus dat wordt twee keer BBQ’en. Dan door naar de Casino in St. Loupe, gevolgd door de Lidl. Die volgorde moet voortaan anders om.

Terug op de camping gaat we weer in relax modus. Ik lees wat achterstallige Duckies weg, Monique zit wat te klooien op haar mobiel. En dan is het plotsklaps 17:00 uur en tijd om te keuvelen in de bar. Het is weer gezelligheid alom en iets na zevenen steken we de BBQ aan.

Asperges op de BBQ

En dan begint de zon weg te zakken en sluiten de oogjes zich voor een lekkere nacht in de tent.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder