Verrassend!

Voor de autisten en conservatieven onder ons is verandering vervelend, maar daar hebben wij geen last van. De frisse nieuwe wind die door Hurecourt waait bevalt prima.

Zaterdag 28 mei 2022. We beginnen uiteraard met een Frans ontbijt. Iets met croissants en broodjes choco pasta. Dan stappen we op de fiets voor een redelijk vlakke tocht door de regio.

We beginnen uiteraard met een klimmetje om de krater van Hurecourt te verlaten. In Demangevelle pakken we het fietspad langs het Canal des Vosges.

Canal des Vosges

We steken het kanaal over om naar Passavant-la-Rochère te fietsen. Hier bezoeken we de oude wasplaats. Ook vinden we een bakkertje die prima eclairs verkoopt.

Prima eclairs

Na een rondje om de kerk vervolgen we onze route om naar Corre te fietsen. Terwijl we dit doen probeert een groepje mensen een groepje paarden te mennen. Met een verhouding van één op één, hadden ze net zo goed een paar touwtjes om die nekjes kunnen binden.

Paarden mennen

Bij Corre komen we weer op het pad langs het kanaal. We blijven dit pad volgen en pakken nu een klein stukje dubbel. Na een paar kilometer spotten we een grijze slang. Hij lag heerlijk te zonnen tot wij met onze fietsen de rust verstoorden. Bij Selles is het tijd voor een kleine pauze. Onze vriend met zijn rijdende Pepsi blikje is weer ter plaatse. We bestellen een portie frites en wat drankjes.

Pepsi op wielen

Na deze korte pauze fietsen we via Vauvillers (spreekt uit als Vouw-Vil-Lers) terug naar de camping. Daar wacht na 40KM en 400 hoogtemeters een prima lunch op ons.

Na de lunch rijden we even naar Corre. We hebben houtskool en lucifers nodig. In de Intermarche vinden we het ideale souvenir voor Charlie, namelijk een vliegenmepper maatje groot. Ja, vliegen… pas maar op!

Terug op de camping eten we een tartelletje en begint het de chill middag. We zien een Zwitser zijn fiets uitladen en denken hoeveel kun je meenemen? Zijn luchtbed wordt in ieder geval elektrisch opgeladen. Misschien zegt dat genoeg?

Ooit een Zwitser een luchtbed zien oppompen?

Om 17:00 uur is het tijd om te keuvelen. Louis heeft voor de afwisseling een Mercedes bus omgebouwd tot bar. Het is gezellig, maar loopt niet uit de hand.

Ik met Louis en zijn pa

Om half acht verlaten we de bar om te BBQ’en. Vandaag een vegetarische avond met falafel, feta, asperges en andere gezonde zaken.

Champignons

De dag eindigt bij het kampvuur, waar we nog gezellig kletsen en genieten van de avond.

Zondag 29 mei 2022. Het is zeven uur. De Zwitserse buurman vindt het tijd om op te staan. Jammer dat hij dat met redelijk veel lawaai moet doen. Tegen half negen ga ik een kort rondje fietsen. Monique blijft lekker bij de tent om haar spieren en billetjes een dagje rust te geven. Ik doe 15 km en 270 hoogtemeters is iets meer dan 30 minuten.

Dan ontbijt gevolgd door de vide-grenier van Polaincourt. Heerlijk struinen we over de rommelmarkt.

Struinen kost niets

Bij de droge worsten kraam slaan we toe. Vier worsten voor 20 euro. Niet al te duur, wel lekker! Volgende stop is de tomatenplanten kraam. We nemen drie stekken met oude rassen, ik ben benieuwd of ze het overleven. De laatste stop is de beste. Een hakbijl en sloophamer. Die had ik net nodig! Gewapend maken we de ronde over de markt af.

Trouvaille!

Eenmaal terug op de camping is het tijd voor een tartelletje. Ook schrijf ik deze onzin op.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder