Mudmasters

Het beloofde een ontspannen dag te worden. Maar de wandeling naar de bron van de Planey was toch iets actiever dan gedacht.

Maandag 19 juli 2021. Na het ontbijt vertrekken we richting Anjeux. Net nadat we Hurecourt verlaten spotten we twee vrolijke hertjes. In Anjeux gaan we op zoek naar de Source de Planey. Deze toeristische attractie, net buiten het dorp, heeft zowaar twee parkeerplaatsen en we besluiten voor p2 te gaan. Er staat één andere auto. We volgen het pad langs de Planey en het hoogwater heeft hier ook zijn sporen achter gelaten. Het is een grote en spekgladde modderbaan.

Le Planey

Na een korte glijpartij arriveren we bij de bron. Het is een prachtig gezicht, azuurblauw water wat omhoog komt uit het karststelsel eronder. Het groene bos maakt het een magische plaats.

Le Source de Planey

We besluiten verder te lopen en volgen de keurig bewegwijzerde route. Eerst gaan we een flink stuk omhoog en her en der glijden we weg in de modder. Soms moeten we het pad even verlaten en door de struiken verder, maar het is een gezellige bedoeling.

We passeren een viertal stenen die de grenzen van de vier omliggende dorpen aangeven en besluiten vanaf daar de shortcut naar P2 te pakken. Het blijkt een soort glijbaan te zijn, maar gelukkig blijven we op onze pootjes staan en arriveren we veilig bij de auto. Daar ligt een heerlijk taartje op ons te wachten.

We rijden naar St.Loupe en spotten daar een meertje. Het heet Etain du Roupoix en blijkt een visvijver te zijn. Overal staan picknicktafels wat goed uitkomt want het is lunchtijd. Na de lunch lopen we een rondje om het meer en langs de Combouté, een fel riviertje met een beste stroming.

Als we ’s middags weer op de camping zijn is het tijd voor wat leesvoer. Gewoon de Donald Duck, verder gaat mijn concentratie toch niet. Tijdens deze ontspannende sessie gebeurt er van alles op het veldje waar we op uitkijken. De nieuwe gasten rijden achteruit zo hun caravan tegen de auto van de buren aan en niet veel later ziet een ander zijn auto uit zichzelf tegen een boom rollen. Oeps, de handrem vergeten. Constanatie alom!

Tegen vijven wordt het tijd voor een drankje wat zich om zeven uur automatisch transformeert in een gezellige BBQ met een man of veul. Het is allemaal keurig georganiseerd door Jacq en Herman. Petje af, de saladebar gecreëerd door de gasten mag er ook zijn en iedereen meurt morgen naar de knoflook dankzij ons.

Herken je de lepel, Joost?

We zitten aan tafel met een stel uit de randstad. Ze zijn door Frankrijk aan het rijden met het als doel het aanschaffen van een camping. Bij deze pissen ze naast de pot, de camping is al verkocht. Maar goed ook, want een yoga retraite zou deze prachtige locatie niet ten goede komen. Na wat eten, gezelligheid en wijn is het weer bedtijd.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder