Eindelijk tijd voor de Duckies

Het is helaas de laatste dag van de vakantie. Twee weken geleden begonnen we in Troche, we gingen naar de Tarn om via de Auvergne en de Bresse te eindigen in Hurecourt. En dat laatste plekje blijkt zoals altijd de rust te brengen die we zoeken. Hier kun je echt afschakelen en vind je de rust om je Duckie te lezen.

Vrijdag 8 september 2023. De dag begint met een wandeling door het bos van Hurecourt. Charlie vindt het heerlijk want het is nog lekker koel buiten.

Lekker wandelen in de ochtend

Na het ontbijt doen we rustig aan, maar we vertrekken wel vlotjes naar Bouligney. Daar zit de winkel met lokale producten en een hele grote en goed gesorteerde slager. Je kunt hier buiten voorgekookte kippenpoten ook de beste worstjes, stukken entrecôte of cote de boeuf halen. Van die stukken vlees waarvan zelfs de vette randjes nog lekker zijn. We verlaten het pand met een prei, sjalot, lokale smeerkaas en drie verschillende worsten.

Onze volgende stop is de Source du Planey. Hier zien we natuurlijk vaker geweest maar het helder blauwe water blijft mooi om te aanschouwen. Charlie vind het ook heerlijk om erin te pootje baden.

Source du Planey

Na dit verkoelende intermezzo rijden we terug naar de camping om een paar uur te relaxen. We eten een tartelletje en een eclair. Ik lees mijn Duckies, Monique haar boekje. Monique smeert een lekker boterhammetje voor me. Het is genieten met een grote G.

Eclair

Tegen half drie vertrekken we naar een voor ons onbekende attractie in de buurt. Het dorpje Coiffy le Haut bevinden zich twee wijnboertjes. We bezoeken eerst de biologische. We worden welkom geheten door een oud boertje die het stokje snel overdraagt aan zijn vrouw welke de moeder van Florence blijkt te zijn. Florence is de naamdrager van het biologische wijndomein. We proeven het een en ander en vertrekken met een doosje.

Wijn proeven bij de mensen thuis

Aan de overkant van de weg bevindt het tweede wijnhuis. Ook hier stappen we naar binnen. Het is iets proffesioneler opgezet en zelfs Charlien krijgt een degustation de l’eau. Ook hier smaakt de wijn naar meer en vind Monique de rode ook weer te drinken. We rekenen een doosje af en gaan we weer terug naar de camping.

Wijn proeven

Op de camping is het borreltijd. We haasten ons naar het Theater en genieten van een paar glaasjes wijn, de gezelligheid en elkaar. Tegen zeven uur is het etenstijd. We maken een prutje en bakken de worsten. Onder het genot van de zonsondergang maken we ons eten op smaak met blue d’auvergne enpeuzelen we het op.

Zonsondergang

Dan als de afwas is gedaan en wij fris gedoucht zijn is het klaar met het verhaal van deze vakantie. We gaan ons nu opmaken voor ons avontuur in Nieuw Zeeland. Nog naar drie en een halve maand wachten!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder