Regen? Welke regen?

We werden gewaarschuwd voor een natte dag, maar het valt tot dusver (het is nu 15:36 uur) allemaal goed mee.

Vrijdag 10 september 2021. Okee, de dag begon met een buitje, maar toen lagen we nog onder de wol. Onze tent werd er net zo koud of warm van als ikzelf. Prima ding dus! Mooi hè, die Kuifeend.

Na het ontbijt is het tijd voor een lekker fietstochtje. We besluiten naar de koekenbakker in Bouligny te gaan. De fietsen de krater van Hurecourt uit en gaan richting Vauvillers. Vanuit daar is het een rechte lijn over de D417 naar de bakker.

Uiteraard is de rechte lijn wel heuvel op en heuvel af. Dat biedt de mogelijkheid om een poging mijn snelheidsrecord te breken, maar met 65,5 km/u is het net niet hard genoeg. Dat mag de pret niet drukken en na 15 kilometer staan we voor de bakker met een koek in de hand.

Daar dezelfde weg terug natuurlijk ietwat saai is, fietsen we anders terug. Eerst gaan we naar Anjeux, je weet wel van de Source de Planey. Daarna pakken de weg naar Melincourt via Jasney.

Onderweg spotten we diverse roofvogels en koeien. Na Melincourt arriveren we weer in Vauvillers om vanuit daar terug de krater van Hurecourt in te rijden. Op de camping is het tijd voor een douche en de lunch.

Na de lunch besluiten we nog even te gaan shoppen in de Casino van St. Loupe. Buiten nog wat drank blijft er weinig plakken. Voldaan rijden we weer terug naar de camping waar we een boekje lezen en wat relaxen.

Inmiddels is het 15:58 uur en is het wachten tot het Theater opengaat, maar met dit uitzicht is dat geen straf.

Na de pre-borrel kregen we toch wat regen. Gelukkig kun je ook binnen in het theater zitten. Weg gezellig, maar wel wat krapper op elkaar. Gelukkig is de pas sanitair gecontroleerd. Na de borrel is het tijd voor de bbq. Die heeft weinig zin om echt warm te worden.

En dan… zitten we in onze voortent. Nog even een boekje, kletsje en opmerking over knoflook. Als uitsmijter leer ik dat licht van onder nooit charmant is. Wat hebben we het weer leuk en fijn gehad!

Licht van boven

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder