Vroeg pieken in Zeeland

Na ruim twee jaar kunnen we eindelijk weer! We hebben kaartjes voor Vest Rock in Hulst. Met De Staat in de line-up belooft het een mooie dag te worden.

Vrijdag 5 november 2021. Vlak voor we de auto instappen komt het bericht binnen dat De Staat in quarantaine zit wegens Corona. Kut! Moeten we nu wel of niet gaan? Natuurlijk gaan we.

Onze eerste halte is Helmond. Charlie mag daar logeren. Dan snel door naar Hulst. We rijden via Eindhoven en Antwerpen. Dat laatste is altijd een feest in de middag, met een kleine vertraging arriveren weer in Hulst. We beginnen met een klein drankje op het terras.

Tegen drieën melden we ons bij ons AirBnB adres. Een keurige kamer midden in het centrum. Voor de deur ligt het riool open, dus van verkeer zullen we geen last hebben vannacht. We dumpen onze een lopen naar het festivalterrein. Daar halen we onze eerste rondje. Een IPA en een kriek. De dame die de bestelling opneemt vindt het leuk.

Woei! Festival 🤗

De dag begint met een onbekend bandje wat na vijf jaar hun eerste single uit gaat brengen. Zelf had ik nog een jaar of vijf langer gewacht, maar ik heb er geen verstand van. We lopen we langs de bar voor de IPA en een kriek en gaan even rustig zitten voor het echte feest losbarst.

IPA en kriek

Het echte feest wordt georganiseerd door Frans Duits en Donnie. Niet echt artiesten wat je van denkt daar ga ik voor naar een festival, maar ze weten wel hoe ze een show moeten opvoeren. In combinatie met het bier hebben we een prachtige middag.

Hoe Frans Duits op mijn blog belandt

Het bandje Sophie Staat verlengt het feestgevoel nog iets langer het haar smartlappen. Helaas is het daarna het qua muziek wel ten einde. Gelukkig is de tap nog niet leeg en hoef ik alleen maar een of twee te zeggen tegen de barvrouw.

Sophie Straat

Na nog een onbekende ban, een snelle hap en wat gezellig gekeuvel met de EHBO’ers en wat Belgen is het tijd voor Blaudzun. Oké, alles aan hem oogt gemaakt en hij vervangt De Staat, maar dat wil niet zeggen dat je je best niet hoeft te doen. Er is geen connectie met het publiek en de muziek is ruk, kortom tijd om af te druipen. We halen nog een kleine versnapering en verlaten het festival. Gelukkig hebben we vroeg gepiekt met het bier, Frans en Donnie.

Frans en Donnie

Zaterdag 6 november 2021. Na een goede nacht slapen verlaten we onze kamer. We lopen naar de bakker voor Zeeuwse bolussen. Dan pakken we de auto naar de andere kant van Hulst voor een tweede ontbijt bij What Els? Via de lokale slijter (e we moesten nog wat van die lokale kriek inslaan) verlaten we Zeeuws Vlaanderen en rijden we naar Walcheren.

We doen even toeristisch in Middelburg en lopen een rondje die het centrum. Mooie stadje, maar wel typisch Nederlandse gevuld met winkelketens.

Toeristisch Middelburg

We vervolgen onze road-trip naar Zoutelande. Wat mensen hier bijzonder aan vinden is mij een raadsel. Verder dan een niet al te mooie badplaats met parkeertarieven die Amsterdam overstijgen is het niet. Een uurtje voor de Jumbo kost 5,40 euro. We besluiten zwart te parkeren, parkeerbeheer loopt vast niet rond om een druilerige zaterdagmiddag in november.

Hier aan de kust…

We lopen via het strand naar de winkelstraat. Daar is het tijd voor de lunch. Heel typisch had ik zin in mosselen.

…waar de mensen onbewust

Na de lunch is het tijd om Zeeland te verlaten. We lopen naar de auto om te zien dat er inderdaad geen dienders actief waren. We rijden naar Tilburg waar Monique nog een avondje doorgaat en ikzelf tijd door naar Helmond. Hier staat Charlie helemaal klaar om te knuffelen.

Zwiepstaart

Ik sluit dit korte weekendje weg af met een gezellig etentje met mijn moeder en broers in het prachtige Nuenen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder