Altijd maar die wolken!

Vandaag blijft de tent staan! We hebben nog een dagje Egmont National Park en Mount Taranaki gepland en dat kan prima vanuit de huidige camping!

Woensdag 10 januari 2024. De dag begint hoopvol. Er zijn nog niet extreem veel wolken in de lucht. We eten ons ontbijt op en vertrekken naar de parkeerplaats van het Mangorei Track.

De wandeling zal in totaal zo’n 11 kilometer op en neer zijn. Wel flink wat hoogtemeters, maar we hadden begrepen dat het alleen maar trappen zijn. We beginnen vol goede moed en lopen al snel een dichtbegroeid woud in. Het pad is keurig, om de 5 cm liggen balkjes en af en toe gaan we een trede omhoog.

Keurig paadje

Ondanks dat het pad gelijk blijft, komen de treden al snel dichter op elkaar te liggen. Het bos houdt alle vorm van wind tegen en is lekker vochtig. Kortom, we zweten ons kapot. Maar het weerhoud ons niet om met nette pas door te lopen. Monique voorop om het tempo te bepalen, ik erachteraan met de bepakking.

Na een kleine twee uur doorlopen hebben we de eerste 6,4 km en 750 hoogtemeters gehad. Een keurig stijgingspercentage van ruim 11%. Ons eindpunt is de Pouakai Tarns. Een meertje waar Mt. Taranaki perfect in weerspiegelt. Een dingetje, hij moet zich niet verstoppen in de wolken.

Beetje bewolkt

Bij het meertje rusten we uit en lunchen we. Daarna begint de afdaling. Die verloopt een stuk sneller dan de wandeling omhoog. Na een totaal van 3:45 uur staan we weer bij de auto. We hebben 12,7 km in de beentjes.

Onze tweede activiteit en kans op een mooi zicht de Mt. Taranaki is de Cape Egmont Lighthouse. We rijden er op ons gemakje heen en stoppen halverwege nog voor een fris drankje en een kleine snack. De vuurtoren is redelijk standaard te noemen, maar het uitzicht zou fantastisch kunnen zijn. Maar ja, bewolking!

Kei skôn

Nu we toch halverwege een rondje om de vulkaan zijn, rijden we weer verder. Het landschap is bijzonder te noemen. We passeren een groene vlakte met allemaal kleine ronde heuveltjes erop.

Na nog een korte stop bij de super arriveren we op de camping waar we genieten van het zwembad.

Sexy man

Aan het begin van de avond maken we gebruik van de camping BBQ. We hebben heerlijk gevulde champignons en voortreffelijke worstjes. De side salads vallen echter wat tegen.

De man achter de grill

Iets na achten vertrekken we richting New Plymouth. Eerst moeten even twee nieuwe laadkabels halen bij The Warehouse. Daarna melden we ons bij het Festival of Light. Dit is ons aangeraden door de camping eigenaar en is zeker de moeite waard. We lopen door het park van New Plymouth en genieten van allerlei stellages van verlichting. Een zeer mooie afsluiting van de dag.

Lampjes

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder