Tetris voor volwassenen

Vandaag gaat het gebeuren, de grote verhuizing. Gelukkig hoeven we het alleen te doen.

Zaterdag 23 april 2022. We zijn er vroeg bij vandaag, de wekker gaat om 7:00 uur. We beginnen met een rondje over de landerijen zodat Charlie een plasje kan doen. Na het ontbijt zetten we Gizmo in het voormalig kattenpension en zorgen we dat de woonkamer en bijkeuken leeg zijn.

Leeg!

Tegen negen rijden we naar de autoverhuurder. De bus staat klaar en na wat gehannes over een vergeten paspoort krijgen we hem mee. We parkeren voor de deur en beginnen te laden. Eerst de dozen. Terwijl die er in vliegen, arriveert de eerste hulp. Joost en Esther komen als geroepen. Ze werken lekker door en de bus wordt goed gevuld. Ze denken dat we twee ritjes nodig hebben, maar dat gaat niet gebeuren natuurlijk.

Niet veel later arriveren Suus en Terry ook. Dat is handig, Terry blijkt een specialist in Tetris voor volwassen. Er past toch meer in zo’n bus dan je zou denken. Dan arriveert Pieter ook en is het verhuis team compleet. Mooi mooi.

Terwijl er lekker ingeladen wordt arriveren ook wat marktplaats kopers. Dat scheelt weer een kastje en wasdroger. Tegen elf uur is alles ingeladen en is het tijd voor het ritje naar Vianen.

Tetris uitgespeeld!

In Vianen laden we de boel uit. Ook dat gaat lekker vlot. Om te zorgen dat we over twee weken niet alles nog een keer moeten verplaatsen voor de ongedierteverdelger zetten we alles maar beneden neer. Dat wordt een beetje afzien, maar het is niet onoverkomelijk.

Als de bus leeg is, zetten Terry en ik het bed alvast in elkaar. Joost en Monique richten zich op de barbecue en de rest zal zich ook nuttig hebben gemaakt. De barbecue bevalt prima. Het is een gezellige afsluiting van de het sjouw feestje.

Dan is het weer tijd om afscheid te nemen van onze helpertjes. Een van de vijf was zo handig om de autosleutels in de auto te laten liggen. Dat wordt wachten op de ANWB. Wij gaan toch maar even de bus terugbrengen.

Erg handig!

Na de bus terug gebracht te hebben, schieten we nog even mijn huisje aan de St. Jacobslaan binnen. De laatste spulletjes gaan de auto in, de laatste fietsen erop. En zo eindigen we omgekeerd als vanochtend. Een vol huis in Vianen en een leeg huis in Nijmegen.

Leeg!

Als we thuiskomen zien we dat Joost en Esther tijdens het wachten nog onze compostbakken ik elkaar gezet hebben. Dank daarvoor!

Zelf ruimen we nog wat op, zetten we nog wat in elkaar en ploffen lekker op de bank. Het kan weer!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Tetris voor volwassenen”

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder