Zo glad als een spiegel

Er zijn weer wat klusjes gedaan! Dat mag ook wel, want half juni komt onze nieuwe keuken!

Zaterdag 4 februari 2023. Het laatste dee van het bos wordt gekapt. Met een paar flinke klappen gaat het om en hebben we toegang tot de oude haard/kast of wat het ooit geweest is.

Dat is een stukje loze ruimte

Na het slopen maken we gebruik van de aanhanger van de buurman om compost te halen. Ideaal voor onze kas en moestuin.

Vrijdag 10 februari 2023. We beginnen de dag met een bezoek van Jochen. Hij komt de keuken even inmeten. Als we ‘s middags naar buiten kijken zien we een flinke berg houtsnippers liggen. Cadeautje van de buurman! Voor we het weten ligt er al een pad in de kas.

Zaterdag 11 februari 2023. We rijden naar Duitsland om bij de Firma Rennings de laatste keuzes te maken en een handtekening te zetten. We hebben een keuken gekocht, nu nog vier maanden wachten voor deze komt.

‘s Middags verdelen we alvast een deel houtsnippers over de paden in de moestuin.

Zondag 12 februari 2023. Na een nachtje Groningen arriveren we weer in de tuin. De laatste houtsnippers worden verdeeld. Met zulk lekker weer is het goed vertoeven in de moestuin.

Zaterdag 18 februari 2023. Dit weekend staat in het teken van beton. Vandaag sloop ik eerst het laatste stukje houten vloer uit de keuken. Plankjes eraf en draagbalken eruit. Dan wat ophoog zand erin en isolatie erop. Helemaal klaar voor het beton van morgen.

Verhoogde vloer

Zondag 19 februari 2023. De dag begint bij de Praxis. Hier halen we 16 zakken betonmortel. We laden de 400 kilo in de auto en rijden naar huis. Het is nu een kwestie van zak voor zak beton mixen, storten en gladstrijken. En dat dus 16 keer.

Mixen
Storten
Gladstrijken

Helaas bleken 16 zakken net niet voldoende. Kortom nog een keer naar de bouwmarkt voor 4 extra zakken. Na 3 zakken is de klus gedaan! Met 475 kilo betonmortel, 40 à 45 liter water hebben we zo’n 250 liter beton gestort. En potdikkie het ligt zo glad als een spiegel! Niet dat het heel veel uitmaakt, want er komen nog fermacel platen overheen voor de vloerverwarming.

Zo glad als een spiegel

Nu weet een klus is geklaard, gaan we nu eens bedenken wat het volgende wordt. Waarschijnlijk iets met stroom, gas of een voorraadkast.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder