Het is net Lego!

Nu de badkamer op een klein schilderklusje gereed is, wordt het tijd om verder te kijken. Nu staat er geen klein kamertje op de planning, maar gaan we voor een groot project. De volledige benedenverdieping is aan de beurt en we beginnen in de toekomstige keuken.

Voor (1)
Voor (2)

Zonderdag 22 januari 2023. Na het bezoeken van de keukenboer is een ding duidelijk. Voor ze kunnen inmeten moeten de contouren van de muren staan. Daarom beginnen we vandaag met slopen van het plafond en kijken of en welke muren doorgebroken kunnen worden.

Het plafond gaat er voorspoedig uit en na een korte inspectie blijkt achter de muur tussen de oude en nieuwe keuken een kleine verrassing te zitten. Vanaf boven zien we dat de muur die we wilden verwijderen weliswaar geen draagmuur is, maar erachter zit nog wel de oude schouw. Gezien de schoorsteen op zolder kan die schouw niet zomaar weg. Aan de andere kant van de kamer zit ook een scheef muurtje. Daar rust onverwachts dan weer niets op. Met wat flexibiliteit besluiten we de ene wel en de andere half uit te breken.

Even onderzoeken wat er zit

Na het breken zijn we verbaasd over wat we aantroffen. De vorige bewoner had iets meer uit de dragende muren gesloopt dan verwacht. Maar om daar van te stressen is niets voor ons. Volgende week gaan we de muren gewoon professioneel repareren!

Het slopen is natuurlijk een leuk klusje. Lekker met de hamer aan de slag en plots ligt de kamer vol puin. Tijd om te stoppen voor vandaag!

Lekker slopen

Vrijdag 20 januari 2023. Bijtijds arriveert de puincontainer. Monique wakker. De buren wakker. Ik was al wakker. In de middag ben ik vrij en na de lunch beginnen we met puin ruimen. Dat gaat rapper dan verwacht, wat ons de tijd geeft om nog even naar de bouwmarkt te gaan om metselstenen en cement te halen.

Zaterdag 21 januari 2023. De dag begint bij de keukenboer. We waren hier twee weken geleden al geweest en hadden een goed eerste ontwerp ontvangen. Na nog wat aanpassingen n.a.v. onze nieuwe plattegrond krijgen we een prijs te horen die prima past bij wat we voor ogen hadden. Hup handje klap en we plannen het officiele inmeten gelijk in.

Eenmaal thuis is het tijd om te Lego’en, maar dan met echte stenen en echt beton. Na een uurtje knutselen is het eerste gat gedicht. Dat mag uitharden en morgen gaan we aan het tweede gat beginnen. We rijden nog even naar de bouwmarkt voor wat extra stenen en beton en vinden het welletjes voor de dag.

Muurtje metselen

Zondag 22 januari 2023. Na het ontbijt begin in aan mijn tweede metselklus. Inmiddels ben ik ervaren metselaar en gaat het voorspoedig op een klein akkefietje met de slijptol na. Laten we maar blij zijn dat ik vandaag wel een keer schoenen aan had.

Profi metselaar

Na het metselen egaliseer ik het gat wat achter de scheve muur zit. Daarna is het tijd om de doorgang naar de keuken te openen. De oude provisiekast gaat er uit en het originele kozijn tussen oude en nieuwe keuken komt te voorschijn. Mooi!

Met doorgang!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder