De Familie Boon, voor al uw sloopwerken

Het laatste bericht over de grote verbouwing is al weer anderhalve maand oud. Nou hebben we de laatste tijd ook niet bijster veel gedaan, maar er is wel progressie geboekt! De echte grote stappen zijn echter dit weekend gezet! Met de hulp uit het westen, werd al snel duidelijk dat het we het actielijstje voor dit weekend wel volledig konden gaan afvinken.

Zaterdag 11 en zondag 12 maart 2023. Terwijl Monique lekker Spaanse zon geniet, ben ik druk in de weer. Mijn weekend staat in het teken van twee dingen. Spullen ophalen en een heel smerig klusje. Ik begin met een rondje langs Nijmegen en Oss om isolatiemateriaal op te halen. Dan naar Nieuw Bergen voor een parketvloer voor de zolder. Zondags ga ik aan de slag met mijn haakse slijper. Even wat sleuven in de muur maken zodat de verlichting in de keuken vanaf twee punten te bedienen is.

Stoffig klusje

Zaterdag 25 maart 2023. Vandaag komen Fred & Marja en Suus & Terry om ons te helpen met allerhande sloopklusjes. Ze arriveren iets na tienen en na de koffie zijn de klusjes verdeeld. De dames richten zich op het afstomen van behang. Fred houdt zich bezig met het aftikken van tegelwerk en Terry en ik zelf gaan aan de slag met het plafond in de woonkamer.

Voor…
Stomen maar
Zat er al een gat in je plafond?
Niet eens op slippers

Uiteraard gaat het allemaal redelijk voorspoedig. Het behang scheurt er op sommige punten integraal van de muren, de tegeltjes vliegen los en het plafond komt spoeidig naar beneden. Natuurlijk zijn er ook wat zaken die wat meer tijd vergen. Zo hebben we stukken behang wat meer aandacht nodig heeft, zit er onder de tegels een naar zeil tegen de muur en wil de koof om de stalenbalk in de woonkamer niet heel makkelijk los.

Lekker bikken

Na de lunch gaan de dames door met behang stomen, richt Fred zich op het tegelwerk op de schouw, Terry op de vloer in de woonkamer en ik op het plafond in de keuken. Tegen borreltijd komt mijn moeder ook even langs en die levert een flinke bijdrage.

Moeders doet het voor

Het het klusteam te danken voor de geleverde inspanning nemen we ze ’s avonds mee naar ’t Zusje.

Even nassen

Zondag 26 maart 2023.De hulptroepen staan omstreeks 10:00 uur weer op de stoep. De dames gaan direct verder waar ze gebleven waren. Er is immers nog genoeg behang te verwijderen. Fred richt zich op de stalen balk. Die wordt schoongemaakt en opnieuw in de menie gezet. Terry wordt chef spijker verwijderen en ik probeer wat van het zeil tegen de muur te verwijderen.

Lekker stomen op de trap

Na een tijdje is zo’n beetje al het sloopwerk klaar. Fred en ik richten ons op het vullen van het plafond in de woonkamer met isolatiemateriaal. Terry heeft een goede ingeving en gebruikt de multitool om dat walgelijke zeil van de muur te krijgen. De dames gaan gewoon door met behang af stomen.

Zusjes Boon

Na de lunch begint het einde toch in zicht te komen. De dames en Terry beginnen met opruimen. Fred en ik maken alvast een start met het regelwerk voor het plafond. Dan nog een drankje en voor we het weten is de rust wedergekeeerd! Nu nog even een paar uurtjes relaxen voor we het weekend voorbij is.

Kijk die stalen balk!

Oh en natuurlijk waren we super blij met de hulp dit weekend! Het was niet alleen gezellig, maar ook nog eens erg fijn.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder