Na afbreken komt opbouwen

Het blijft bijzonder volk die bouwvakkers. Of ze nu loodgieten, vloerverwarmingen infrezen of kozijnen plaatsen, ze hebben één ding gemeen: communiceren kunnen ze in ieder geval niet.

Zondagavond 16 april 2023. De vloerverwarmingboer belt om te zeggen dat ze wegens ziekte niet morgenochtend, maar morgenmiddag komen. Prima.

Maandagmiddag 17 april 2023. Niemand te bekennen. Na wat gebel mijnerzijds geen uitsluitsel. Dat komt ‘s avonds, ze gaan het niet redden. Morgenvroeg zijn ze van de partij.

Dinsdag 18 april en Woensdag 19 april 2023. De vloerverwarming wordt geïnstalleerd. Eerst de fermacelplaten, dan de sleuven, gevolgd door de leidingen en ze sluiten af met het dichtsmeren. So far so good. Uiteraard ietsjes anders dan besproken, maar we zijn flexibel. Ik snap dat ze liever niet door een gasleiding heen gaan.

Dat zit erin

Donderdag 20 april 2023. Vandaag zou de vloer nog geëgaliseerd worden. Helaas niemand te zien en geen bericht.

Vrijdag 21 april 2023. Ik vraag maar weer eens waar ze blijven. Geen reactie.

Zondag 23 april 2023. Het is tijd voor wat losse klusjes in huis. Voornamelijk kijken hoe mooi ons vloertje onder de haard gaat worden. Ik heb prachtige tegeltjes op de kop getikt.

Sneak preview

Maandag 24 april 2023. De Hornbach arriveert met mijn bestelling van 50 stucplaten, 11 gipsplaten en 36 kalkzandsteen lijkblokken. Die liggen natuurlijk niets in de weg nu de vloer nog niet klaar is. ‘s Avonds schroef ik vast van van die platen tegen de muur in de eetkamer en het plafond van de woonkamer.

Dinsdag 25 april 2023. Geheel onverwacht en onaangekondigd staat de man van de vloerverwarming op de stoep. Ze komen de boel egaliseren. Monique laat ze binnen en zet ze aan het werk. Ze mogen eerst wat gipsplaten versjouwen.

Glimmend vloertje

Woensdag 26 april 2023. De vloer moet drogen, het is dus een rustige dag voor de klusser. Nou ja rustig, ik neem toch even de tijd om de radiator in de badkamer op te hangen.

Eindelijk warm!

Donderdag 27 april 2023. We gaan vandaag maar eens echt aan de slag. Er moet elektra in de keuken komen. Dat zijn vele, vele stopcontacten die allemaal een eigen groep moeten hebben. Zo hebben we oven links, oven rechts, quooker, vaatwasser en nog wat losse stopcontacten. Dat wordt gaten boren en frezen. Kortom een stoffige bende.

Mijn vriend de slijpsel

Vrijdag 28 april 2023. Ik maak de elektra af en we beginnen aan twee muurtjes. Als eerste maken we de doorgang tussen woonkamer en voorraadkast dicht. Monique lijmt er op los en ik zorg dat de blokken op maat geslepen zijn.

Zat daar geen deur?

Na deze klus gaan we door in de keuken. Ook hier moeten we een gat dichten. Met onze ervaring inmiddels appeltje-eitje.

Ja ja, blokken lijmen kan ze als de beste

Zaterdag 29 april 2023. Nu de muren staan is het tijd voor de plafonds. We beginnen in de woonkamer, pakken door in de hal en eindigen in de keuken. Dat waren een kleine 35 stucplaten en zo’n 1000 gipsplaat schroeven. Monique is het inmiddels terecht beu en gaat lekker in de zon zitten. Ik pak nog even door en voorzie de eetkamer van een plafond. Althans een deel, want de loodgieter mag nog even een stukje leiding komen vervangen.

Lekker schroeven!

Zondag 30 april 2023. Een van de laatste grote klusjes is het vastlijmen van gipsplaten tegen de muur van de eetkamer. Een mooi klusje waar de Soudal bouwlijm uiterst geschikt voor is. Je moet wel even wat handigheid krijgen en de boel goed stutten, maar voor je het weet plak je die platen zo tegen een muur.

Daar komt geen schroef bij kijken.

Na deze klus, werk ik nog wat andere zaken af. De lijst met klusjes die moeten voor de stukadoor komt wordt korter en korter.

Maandag 1 mei tot en met woensdag 3 mei 2023. De maandag begint goed. Jos appt af hij donderdag alvast mag komen om de boel voor te lijmen en af te plakken. Ze bestaan dus toch, bouwvakkers die afspraken maken, nakomen en communiceren!

De avonden worden nuttig besteed. We lopen onze lijst af en maken de boel schoon. Keurig volgens planning is op woensdagavond alles klaar. Laat Jos en Mike morgen maar komen, misschien kunnen ze de loodgieter uitleggen hoe het ook kan.

Woonkamer
Keuken
Eetkamer

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder