Op naar Les Deux Frères

Vandaag verhuizen we richting de Auvergne. We hebben een kampeerplek gereserveerd in Les Deux Frères. Een mooi plekje bovenop een een berg.

Zaterdag 2 september 2023. De dag begint vroeg. We staan op en beginnen met het opruimen van de tent en een ontbijt. Uiteraard begint het net te regenen als we de tent afbreken. Gelukkig is het geen wolkbreuk en pakken we alles soort van droog in. We rekenen af voor ons verblijf, drank en voedsel en rijden de camping af.

Onze route begint met het stroomopwaarts volgen van de Tarn. We gaan door smalle tunnels, krappe bruggen en bochtige weggetjes.

Donker tunneltje

Kenners van B&B vol liefde zullen de plek Montclar onlosmakelijk koppelen aan jij stelt geen vragen Petri, maar als we er op slechts 10 km van af zijn, laten we dit zonder een vraag te stellen toch rechts liggen.

We gaan linksaf

Niet veel later volgt onze eerste stop. In Les Costes-Gozon beklim ik een kleine heuvel en wordt getrakteerd op een klein buitje en een uitzicht, Mariabeelden, draak en kerk. Monique had geen zin in de bui en bleef verstandig in de auto wachten.

Draak

Niet veel later slaan we de A75 op en passeren we de brug van Millau. Dit is de hoogste brug ter wereld (althans de constructie middels de peilers). We stoppen even bij de gelijknamige parkeerplaats eten een eclair en lopen naar het uitzichtpunt. Als we teruglopen naar de auto is de miezer omgeslagen naar regen. Een beetje jammer.

Bruggetje

We volgen nu de A75 richting het noorden en stoppen rond lunchtijd bij een lokale McDonalds. Kennelijk hadden meer mensen dat idee wat de rij om te bestellen was immens. Na een smerige hamburger rijden we verder om niet veel later goed te lunchen met uitzicht op Viaduc de Garabit. Deze spoorbrug is ontworpen door Gustav Eiffel zelf.

Viaduc de Garabit

Na al dit bruggengeweld rijden we verder om in Issoire te stoppen voor boodschappen en benzine. Een klein half uurtje later staan we in Les Deux Frères. We worden hartelijk ontvangen en mogen een van de drie vrije kampeerplekken kiezen. De vierde, en laatste, plek was al bezet.

We zetten onze tent op en worden omringt door vliegen. Charlie wordt er helemaal gek van. Hopelijk blijft dit niet, want dan zal ons verblijf hier iets korter worden dan gepland. Evengoed is het wel een prachtige plek met een mooi uitzicht.

Tent met uitzicht

Als de tent staat borrelen we wat, lopen we een rondje met Charlie en borrelen we nog meer. Monique leest een boekje, ik een Suske en Wiske. Charlie speelt met de buur Husky en ontdekt dat haar bord eigenlijk een frisbee is.

Catch

Terwijl het begint af te koelen en de vliegen vertrekken koken we. Vandaag worstjes, gebakken aardappel, watermeloen met feta en tomatensalade. Heerlijk!

Tijdens het schrijven van dit verhaal zie ik in een ooghoek de zonsondergang over de Puy de Dome. We besluiten even te gaan kijken. Als we bovenop het uitkijkpunt staan komt de buurman met zijn hond langs. Twee honden aan de lijn in het donker is geen succes. De arme buurman valt op zijn snufferd.

Zonsondergang over de Puy de Dome

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder