Merry Christmas!

Vandaag doen we een speurtocht door de regio rondom Christchurch. De speurtocht brengt ons hopelijk naar iets te eten vanavond.

Maandag 25 december 2023. Het was zoals gezegd rond half één toen we bij onze AirBnB in Lyttelton aankwamen. Na de kerstlunch en een uurtje slaap begint onze speurtocht. We zoeken eten voor vanavond, maar ook een koud drankje zou lekker zijn. Het is immers een graad of 24.

We rijden naar London Street, maar hier in Lyttelton is echt alles gesloten. Het oogt zelfs een beetje als een verlaten stadje zo stil is het.

London Street, Lyttelton

Na een rondje door het dorp gelopen te hebben stappen we in de auto om richting Christchurch te rijden. Daar vinden we al snel een dairy. Deze buurtsuper is 24/7 geopend en biedt meteen de basis voor ons kerstmaal! Pasta, pastasaus en een ui. We nemen ook een fles water en zak chips mee. Als laatste vind ik een Whitaker’s peanut slap als toetje!

De dairy in nood!

We rijden door en komen in down town Christchurch aan. Alles is pot en pot dicht. Zelfs de Irish pub is gesloten. Dan maar door naar een strandje! We stoppen nog even bij een andere dairy waar we onze luxueuze maal weten aan te vullen met tonijn en doperwtjes. Ook pakken we wat koude drankjes mee.

Monique heeft de navigatie ingesteld richting Sumner waar het strand is. En onderweg er naartoe gebeurt een klein kerstwondertje. We komen Anshu tegen! Ze verkoopt ijsjes met echt fruit. We nemen allebei een mixed berry cone en gaan even aan het water zitten om deze traktatie op te smikkelen.

Dan rijden we door naar Sumner. Hier parkeren we de auto en lopen we naar het strand. Hier vinden we de Tuawera, ook wel Cave Rock genoemd.

Tuawera

Terwijl we onze drankjes nuttigen op het strand komt er een kletsnatte golden retriever op me afgelopen. Ze voelt gewoon dat ik even wilde knuffelen met haar. Als ik in reïncarnatie had geloofd zou ik zweren dat het Bommel was.

Onze tocht begint nog meer op een reis te lijken als we de heuvels in rijden. Wat een mooie natuur! Hiervoor zijn we deze kant opgevlogen. We stoppen bij een uitzichtpunt waar we over de baai uitkijken. In de verte zien we de stille oceaan liggen.

Uitzicht over de baai

Als we afdalen rijden we Lyttelton weer in. We stoppen nog even bij een ander uitkijkpunt voor we weer bij ons logeeradres zijn. Daar genieten we van onze chips. Tegen een uur of zes beginnen we aan de bereiding van het kerstmaal.

Het resultaat van onze speurtocht

Waar we tijdens het koken achterkwamen was dat de erwten een muntsmaak hadden en de tonijn bedoeld was voor salades en daardoor weinig tonijn bevatte. Evengoed maken we er een mooi en voedzaam diner van. Voor de groene erwten en rode saus maken het erg kerstig.

Kerstdiner

Na het toetje gaan hier langzaam de lampjes uit. Drie dagen met bizar weinig slaap en gebrek aan bedden breken toch op. Het is acht uur als de oogjes dicht gaan.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder