Ladys Bay

Monique had bedacht dat we vandaag rustig aan gaan doen. Een beetje zwemmen en picknicken. Of dat gaat lukken op Kawau Island is de vraag.

Donderdag 18 januari 2024. We kunnen vanochtend rustig aan doen daar we pas om 10:00 in Sandsplit hoeven te zijn om de ferry naar Kawau Island te nemen. Deze ferry is officieel de Royal Mail Service van het eiland. Om de kosten te dekken nemen ze tegenwoordig waarschijnlijk ook toeristen mee.

Bootje varen

De boot vertrekt keurig om 10:30. Onze kapitein doet de security briefing en geeft aan hoe de route zal zijn. We beginnen in Vivian Bay. Hier zetten we een schilder met een pot verf af. Een steiger verder nemen we afscheid van een stel met heel veel tassen sterke drank.

De volgende baai die we invaren is North Cove. Hier we stoppen bij het drijvende postkantoor om wat brieven en pakketten te dumpen. Dan door naar Mansion House Bay. Het eindpunt van onze boottocht.

Postkantoor
Mansion House Bay

We stappen van boord en op basis van de informatie plaquette besluiten we naar Lady’s Bay te lopen voor lunch en zwemplezier. Vroeger mochten op dit strand alleen maar vrouwen komen, vandaar de naam.

We lopen en passeren een bordje dat zegt dat het nog vijf minuten is. We lopen door en na tien minuten nog geen baaitje. Wel het uitzichtpunt wat verderop lag. Hebben we iets gemist?

Uitzichtpunt

We lopen terug en bij iets wat het kan zijn klim ik even over de berg om te kijken. Het is een baaitje, maar wel bezaaid met omgehakte bomen. We lopen verder en nemen een andere afslag. Ook hier eindigen we bij een uitzichtpunt, maar geen Ladys Bay. Monique is inmiddels woest (lees ziedend). We lopen terug naar de pier waar we aan land zijn gegaan en besluiten daar te gaan zwemmen en picknicken.

Picknicken

Het eerste uur van onze bezoek aan dit ‘we gaan niets doen eiland’ bleek achteraf redelijk intensief. Maar nu springen we de zee in en genieten we van de lunch. We rusten nog wat uit en om half drie worden we weer opgepikt.De terugvaart is rustig. Althans, ik slaap heerlijk in het zonnetje.

Terug aan land rijden we naar Charlies Gelato. Een erg populaire ijssalon met een overflow parking. We nemen allebei Hokey Pokey ijs aangevuld met een andere smaak. Lekker hoor, zeker zo in die hittegolf waar we nog steeds in zitten.

IJsje

Dan door naar Orewa. We checken in in het Waves Motel. Het oogt aanzienlijk minder slecht dan we hadden gedacht. We trekken de auto leeg en ruimen al onze zooi op.

We lopen over het strand naar het stadje op zoek naar een bar met cocktails. Die vinden we bij Tasca Beach. We bestellen allebei een lekker cocktailtje en genieten van de Spaans geïnspireerde tapas. Vooral de calamari springen eruit. Zo heerlijk zacht!

Cocktails

We lopen via de supermarkt terug naar onze studio waar we nog wat verder gaan met ontspannen. Maar al met al is het toch een beetje een treurig moment. Morgen vliegen we of terug of vragen we asiel aan. Is Ome Geert nog aan de macht?

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder