NZ see you later!

De laatste loodjes zijn nu echt begonnen. We hebben nog een kleine ochtend te gaan voor we onze auto moeten inleveren en terugvliegen.

Vrijdag 19 januari 2023. We verlaten het motel en rijden Orewa in. De auto wordt geparkeerd en we genieten van een heerlijk ontbijt bij de Goodhub Eatery.

Om de tijd te doden lopen nog een rondje door het prachtige winkelhart (centrum kun je het niet echt noemen) van Orewa. We besteden onze laatste dollars goed aan een reep Whittakers.

Bij het iets verder gelegen Red Beach zie ik in het passeren vogels die op penguins lijken. We parkeren de auto en nemen een kijkje. Helaas! Geen penguins maar bonte aalscholvers. Ach, eveneens leuk om even naar te kijken.

Aalscholvers

Het begint nu tijd te worden voor de laatste rit naar de luchthaven. We leveren de auto weer keurig in en nemen de transfer naar de luchthaven. Na wat security en douane checks is het wachten tot we vertrekken.

Uiteraard hebben we vertraging, gelukkig niets ernstigs deze keer. We vliegen met Singapore Airlines in een Airbus A380-800. Een dubbeldekker met tussen de 525 en 853 zitplaatsen, kortom het grootste passagiersvliegtuig wat er momenteel bestaat.

Big ass plane

Na een prima vlucht arriveren in Singapore. Wat een prachtige luchthaven is dit. Overal vind je prachtige binnentuinen. Helaas hebben we geen tijd om de indoor waterval met lichtshow te bezoeken.

Binnentuin

Als vervolgens het vliegtuig van Lufthansa naar München klaar staat op de startbaan krijgen we het bericht dat te terug moeten naar de luchthaven. Er schijnt een handtekening verlopen te zijn waardoor we niet mogen opstijgen. Je zou toch denken dat die Duitsers gründlich zijn, maar alles wijst erop dat het grote prutsers zijn. Eén ding is nu in ieder geval wel zeker, de kans dat wij ooit nog bij Lufthansa boeken is marginaal klein. Ik zou het ook niemand aanraden.

De vlucht gaat uiteindelijk met een uur vertraging toch van start. Het grootste deel van de vlucht proberen we wat te slapen. Dat lukt redelijk.

Inmiddels zitten we in München. We hebben flashbacks naar vier weken geleden. Vooralsnog gaat de vlucht naar Amsterdam, laten we dat maar zo houden.

Helaas zit het er nu wel echt op. We hebben er drie jaar op gewacht, maar dat was het waard! Nieuw Zeeland blijft voor mij de mooiste plek op aarde. De diversiteit van de natuur is ongeëvenaard en de mensen die er wonen zijn buitengewoon vriendelijk. En met nog zoveel dingen die nog niet bezocht of ontdekt zijn gaan we er zeker nog eens naartoe.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder