Charlie uitgespeeld

Wat een rustige dag lijkt te worden, blijkt achteraf toch een uitputtingsslag. Voornamelijk voor Charlie dan, de oude dame is uitgeteld.

Donderdag 16 mei 2024. De beginnen uiteraard met een ritje naar de super om een ontbijt te regelen. Zo’n broodjesservice op de camping is toch handiger. Na het ontbijt gaan we een rondje shoppen (lees richtige Duitse winkels waaronder de Takko, Aldi en Lidl). In de Lidl komt Monique erachter dat we op zoek zijn naar Kuehne Gurken Aufguss. Dat is een kant en klaar inmaak voor augurken. In de derde super komen we een variant tegen. Als laatste bezoeken we de lokale metzgerei voor een goede collectie worsten voor op de BBQ.

Na het shoppen halen we Charlie op voor een wandeling bij het Nonnweiler Tallsperre. Lees stuwmeer. Maar voor we daar komen moeten we natuurlijk eerst nog twee supers in. Helaas geen aufguss.

Tallsperre

We parkeren de auto en beginnen aan onze route. Ze proberen hier de grootsheid van ons zonnestelsel uit te beelden. Eerst passeren we de zon op een schaal van 1:1.000.000.000. Dat is een bol van ruim een meter doorsnee. Dan gaan we langs de speldenknoppen Mercurius en Venus om weer enkele meters verder de knikker Aarde te aanschouwen. Na Mars slaan we linksaf en lopen het bos in. Het eerste deel is vooral gekapt, maar na een tijdje wordt het mooier. Terug bij het stuwmeer vinden we Saturnus. Een flinke bal op ruim 800 meter van de zon.

De speldenknop in het midden

Met zes kilometer in de benen is het tijd voor lunch. Dit vinden we bij Antalya Imbiss in Hermeskeil. Mocht je er toevallig langskomen, ze serveren een prima döner.

Volgende halte is de Kaufland, maar ook hier geen Gurken aufguss. Wel andere lekkernijen. We rijden door naar Burg Dronecken. De burcht stelt niet veel voor, de selfservice bar en glijbaan echter wel.

Roetsj naar beneden

Dan rijden we naar de Hunnenring. Onderweg komen we nog langs de Zuscher Hammer. Dit is een enorme hamer die aangedreven wordt door een watermolen. Helaas achter slot en grendel en gesloten op donderdag, maar evengoed best geinig om achter glas gezien te hebben. Bijvangst op de route is de ‘waterval’ die we meepikken.

Mega waterval

Na deze uitspatting door naar de Hunnenring of te wel de Keltische Ringmuur. Het is een beste wandeling om er te komen. Niet lang, soms wel stijl. We lopen tot aan informatiepunt 4. Althans Monique doet dat, ik pak punten 5 en 8 ook mee en sta daar mee op de ring. Een bijzonder bouwwerk van keien. Heel veel keien. 240.000 kuub keien, verdeeld over 2500 meter lengte. Eenmaal terug bij het informatiepunt trakteren we ons op een welverdiend ijsje. De zon is doorgebroken en daarmee is het gelijk goed warm.

Keien

Wij rijden terug naar ons huisje. Daar wenst Charlie niet meer uit de auto te stappen. Ze is uitgeteld. Na wat kriebels ontdek ik twee teken bij de pup. Die verwijderen en elimineren we meteen professioneel . Nare beesten zijn het! Na een drankje gaan we weer op pad om bij Marie-Louise & Jypsies een hapje te gaan eten. We beginnen met een heerlijke Gurken salad. Dan volgt een prima burger. En we sluiten af met een citroentaartje en pistache cannellini. Een prima maaltijd ondersteund met prima wijn.

Gezellig een wijntje doen

Inmiddels is bij ons ook het lampje bijna uit. Morgen wacht de rit naar huis waar ons nog een lang weekend bier festivals te wachten staat. Ook heel vervelend.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder